Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rosztyókaleves

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2016. szeptember 03. 12:00
Rosztyókaleves
Gasztrokalandozások
____Eredeti-rosztyokaleves2.jpg

Rosztyókaleves

Forrás: gyulahus.hu

A Gyulahús Kft. füstölt kolbászát használjuk ennél a különleges és ízletes ételnél.

Hozzávalók

5-6 személyre:

4 db nagyobb burgonya
1 kávéskanál köménymag
2 babérlevél, 4 tojás
fél pár Gyulai kolbász
2 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl
frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
kevés ecet 10%-os, só

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: egyszerű

Elkészítés:

Köménymagos krumplileves tojással és kolbásszal, ahogy a Békés megyeiek szeretik. A meghámozott burgonyát 2x2 centis kockákra daraboljuk, majd bő vízben sóval, a köménymaggal, babérlevéllel ízesítve félpuhára főzzük. Ekkor az elkevert tojásokat vékony sugárban belecsorgatjuk, hozzáadjuk a karikákra szeletelt gyulai füstölt kolbászt és készre főzzük. Mielőtt lehúzzuk a tűzről, a lisztből, tejfölből, kevés hideg vízzel készített habarással besűrítjük és sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, kevés ecettel utóízesítjük.

Jó tanács! A rosztyókalevesbe ízlés szerint főzhetünk 1-2 csilipaprikát is, hogy csípősebb, pikánsabb legyen.

Jó étvágyat kívánunk!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)