Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyi különjárat - elektromos kisvonattal a Gyulai Kisvasút nyomvonalán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2012. december 28. 10:11
Karácsonyi különjárat - elektromos kisvonattal a Gyulai Kisvasút nyomvonalán
A kirándulók az új nagyzeréndi úton, ideiglenes határnyitással jutottak át Romániába
Fogadtatás Ágyán. Fotó: Sós Imre

Az Úszó betlehem és a Mindenki karácsonyfája elnevezésű programok folytatásaként ismét határon átnyúló akcióval emlékeztek meg a szeretet ünnepéről. Ezúttal egy elektromos közúti kisvonattal járták végig az egykor Gyula vonzáskörzetéhez tartozó településeket. A Sarkadról induló menet városunk Kossuth terén állomásozott, majd az ünnepi programok után az egykori kisvasút nyomvonalán Gyulaváriba jutott el a menet, ezután a közelmúltban elkészült nagyzeréndi úton folytatódott tovább az utazás. Nagyzerénd után Simonyifalván ért véget az aznapi program, másnap Ágyán és Kisjenőn keresztül Aradra kirándultak el az akció résztvevői.

A Gyulai Hírlapnak Sós Imre civil referens, a Karácsonyi különjárat fő szervezője mesélte el a kétnapos program alakulását.

- A Karácsonyi különjáraton rajtam kívül részt vett Szendrei Henriett, Szendrei Angelika, Illyés Adrienn, valamint Marosvölgyi László mozdonyvezető. Stílusosan a Gyulavári Kastély elektromos kisvonatával vágtunk neki az útnak, az egykori kisvasút nyomvonalán. Vittünk magunkkal egy fenyőt, hogy minden település elhelyezhesse rajta saját, népművészeti díszeit. Sarkadon Bende Róbert sarkadi polgármester indította útjára a különjáratot, Gyulán Alt Norbert alpolgármester fogadta az utazókat, majd ideiglenes határnyitással jutottunk át Romániába az új nagyzeréndi úton, amely reméljük hamarosan igen szoros kapocs lesz városunk és történelmi vonzáskörzete között. Feketegyarmat illetve Zerind településeken Simándi Sándor polgármester, Komlósi Róbert alpolgármester, Bondár Henriett jegyzőasszony és a képviselőtestület tagjai fogadták a járatot, majd a Kisvonat egykori végállomásán, Simonyifalván Haász Tibor polgármester és Szabó Attila, a simonyi általános iskola igazgatója várt minket. Másnap indultunk tovább és találkozunk Erdős Bálint ágyai polgármesterrel és Bíró Zoltán kisjenői képviselővel. Utunk végcélján, Aradon, Gyula testvérvárosában Bognár Levente alpolgármester fogadott bennünket, akinek átadtuk a települések által feldíszített fenyőt. Utunk során több száz gyermeknek is okoztunk feledhetetlen pillanatokat, amikor utazhattak kicsit a kisvonattal. Biztonságban odaértünk mindenhová, és az időpontokat is pontosan tudtuk tartani, de ebben közrejátszott az is, hogy helyenként vontatást kellett igénybe vennünk, ugyanis az akkumulátorok a hideg időjárás miatt gyorsabban merültek. Az akció sikere valóban egy igazi összefogásnak köszönhető, amelyben részt vettek az önkormányzatok, a civil szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek is – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Sós Imre.

 

Egyre több dísz kerül a fenyőfára. Fotó: Sós Imre
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)