Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Part utca szolgáljon mintaként!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • D.L. • HÍREK • 2011. november 25. 18:11
A Part utca szolgáljon mintaként!
Lakossági fórum a Pacsirta és Tavasz utca felújításáról
A környéken élők választhattak a megoldások közül. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Mindannyiunk közös vágya, hogy a Pacsirta utca és a Tavasz utca teljes hosszában megújuljon. Szeretném, ha még ebben a ciklusban új utat, új járdát tudnánk építeni, egyúttal megoldva a csapadékvíz- elvezetés problémáját is – invitálta péntek délutánra a környéken élőket a közös gondolkodásra a Park Hotelbe dr. Görgényi Ernő polgármester.

A városvezető megbízása alapján Tóth Gábor mérnök - aki annak idején a Part utca felújítását tervezte meg – két változatban dolgozta ki a Pacsirta és a Tavasz utca felújítását. Az egyik szerint – amely mérsékelt lakossági támogatást kapott – megmaradna két oldalon a járda, azon az áron, hogy az utcákat egyirányúsítanák. A másik változat nyerte el a jelenlévők tetszését, mely szerint a Part utcában alkalmazott megoldást választanák. A 3 méter szélességű úttestet egy folyóka választaná el a gyalogjáró felülettől, melyet szükség esetén a gépkocsik is tudnak használni. Ilyen módon az utcák alkalmasak maradnak a kétirányú forgalom lebonyolítására.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az ötven millió forintra becsült munkák forrása jelenleg nem áll rendelkezésre, pályázati támogatást szeretnének szerezni a beruházáshoz. A fórum célja az volt, hogy megismerjék a lakók véleményét a tervezés megkezdése előtt.

 

Az eseményről bővebben a Gyulai Hírlapban olvashat.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)