Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Változatos adventi programok Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2011. november 26. 07:00
Változatos adventi programok Gyulán
A Garagulya Komédiás Kompánia a Regösöktől a Luca-székig gólyalábas műsora látható vasárnap 15 órától
Képünk illusztráció

Idén november 27-re esik advent, a karácsonyi ünnepkör első napja. A keresztény kultúrkörben az adventi időszak karácsony előtti negyedik vasárnappal kezdődik, ekkor gyújtjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát. Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, közelebbről pedig advent első vasárnapjával. Ez nincs egy meghatározott naphoz kötve, de első alkalma mindig a karácsony előtti 4. vasárnap. Tehát az adventi idő négy teljes hét. Az adventi napokon változatos programokkal vár mindenkit a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

– A tavalyi adventi ünnepséghez hasonlóan idén is változatos programokkal készülünk ezekre a napokra – mondta el a Gyulai Hírlapnak Szabóné Katona Katalin, a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Garagulya Komédiás Kompánia a Regösöktől a Luca-székig gólyalábas műsora látható vasárnap 15 órától a Harruckern téren, majd a Maszk Bábszínpad ad elő egy betlehemi történetet. A gólyalábasok Adventi vígasságok című műsorukkal lepik meg a jelenlévőket. Háromnegyed ötkor a Holló énekegyüttes jelmezes, interaktív gyermekkoncertet ad. Az ünnepi köszöntőt 18 órakor dr. Görgényi Ernő polgármester, Rokszin Rokkó diákpolgármester és az egyházak képviselői mondják. A megnyitót gyertyagyújtás követi, énekel az Erkel Ferenc Vegyes Kar. Kiegészítő programként adventi vásár és adventi játszó- és alkotóház várja a kicsiket és nagyokat a Bábika Játszóház jóvoltából, valamint a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete kóstolót tart.

A részletes adventi programokat a Gyulai Hírlap 6. oldalán, vagy a Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. honlapján találhatják meg.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)