Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vágópont kialakítása van tervben Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2011. augusztus 12. 15:37
Vágópont kialakítása van tervben Gyulán
Alt Norbert: A városvezetés kiemelt beruházásként kezeli ezt a magántőkéből megvalósuló beruházást
Veres András és Alt Norbert a helyszínen. Fotó: Gyulai Hírlap Online

Veres András hentes a közeljövőben vágópont kialakítását tervezi sándorhegyi gazdaságában. A gyulai vállalkozó, a tenyésztésen kívül, saját üzemeltetésű Honvéd utcai boltjában értékesíti a gazdaságban készült termékeket. A tervezett, heti 100 egyed vágókapacitású vágóhíd létrehozása jelentős segítség lenne a város többi tenyésztőjének is, hiszen legközelebb csak Újkígyóson, Pusztaföldváron lehet EU-s feltételeknek megfelelő, nyilvános vágóhidat találni.

A városvezetés a támogatásáról biztosította a már több mint egy éve a terven és annak engedélyeztetésén fáradozó vállalkozót.

– Gyulán hagyomány a sertéstenyésztés és a -feldolgozás, és ez a rendszerváltás után mind a sertésállomány, mind a vágások szempontjából félresiklott. Az önkormányzat kiemelt beruházásként, a szerepének megfelelően kezeli ezt a magántőkéből megvalósuló vágópontot. Az engedélyezési eljárásban minden segítséget meg fogunk adni, figyelemmel kísérjük a szakhatósági eljárásokat, az építéshatóság helyépítési szabályzati problémáit már sikerült megoldani. A megépülő vágópont a térség szempontjából nagyon sokat lendítene a sertéstenyésztőkön és a helyi termékek viszonylatában is – nyilatkozta Alt Norbert alpolgármester a tervezett vágópont helyszínén tartott sajtótájékoztatóján.

Veres András családja már több mint három évtizede állattenyésztéssel foglalkozik. Gazdaságukban évente 350-400 sertés és  60 marha hizlalása folyik saját előállítású takarmánnyal.

– Azzal, hogy néhány éve saját húsboltot nyitottam, azt akartam elérni, hogy ne legyünk a piacnak, a kereskedőknek kiszolgáltatva. A következő lépés az, hogy egy vágópontot és egy hozzá tartozó kis húsfeldolgozó üzemet hozunk létre, ahol más helyi tenyésztők is vághatnának. Jelenleg a területrendezés folyik, ezután adjuk be az építési engedélyeket. Ha azt jóváhagyták, megkezdődhet az építkezés – mondta a sándorhegyi helyszínen Veres András.

 

Fotó: Gyulai Hírlap Online
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)