Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban A szabadság hangja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2024. január 25. 17:00
Heti premier a Center moziban A szabadság hangja
Január 25–31. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban A szabadság hangja című amerikai-mexikói akcióthriller

Forrás: hu.ign.com

Heti premier a Center moziban A szabadság hangja (szinkr. amerikai-mexikói akcióthriller) 20.15-kor. A szabadság hangja főszereplője a valóságban is létező Tim Ballard szövetségi ügynök, aki 12 éven keresztül nyomozott gyerekkereskedők és pedofilok után. Munkája rendkívül kimerítette mentálisan és lelkileg, és bármennyire sikeres akciókat hajtott végre, az elrabolt gyerekek nagy része nem került vissza a szüleihez. Ballard ezért nyugdíjazása előtt néhány hónappal felmondott, hogy Dél-Amerikába utazzon és hasonlóan elszánt emberekkel folytassa a gyerekek felkutatását. Az Operation Underground Railroad nevű szervezete 10 év alatt több ezer gyereket mentett meg és szintén több ezer emberkereskedőt tartóztatott le. A filmben egy testvérpár utáni nyomozását követjük végig, ami szélsőséges munkamódszerekre készítette az ügynököt.

Csak 25-én és 30-án 15.45-kor és csak 29-én és 31-én 18.00-kor Villám Charlie (szinkr. amerikai akciófilm) PREMIER! A problémamegoldó Charlie-nak van egy megoldhatatlannak tűnő problémája: az általa frissen kiiktatott gengszternek hiányzik a feje, márpedig a munkáért csak úgy tudja felvenni a fizetségét, ha sikerül azonosítani a holttestet. Ekkor lép a képbe az áldozat ex-felesége, aki mindennel rendelkezik, amire a férfinak szüksége van. Charlie megbízója azonban egy kegyetlen bűnöző, így a gondok inkább csak sokasodnak, mint eltűnnek, s ezzel kezdetét veszi egy féktelen hajsza.

16.15, 18.15, 20.15-kor Csábító leckék (szinkr. amerikai thriller) PREMIER! Miller tanár úr (Martin Freeman) többre vágyik. Író akart lenni, és most egy kisvárosi középiskola irodalomtanára. Azután találkozik Cairóval (Jenna Ortega). A lány tehetséges, művelt, különleges és nagyon szép. És unatkozik. Megkörnyékezi a tanárát, együtt egyre messzebb sodródnak a tananyagtól, és a férfi már maga sem tudja, mi történik vele. A 18 éves diáklány olyan szenvedélyeket ébreszt benne, amelyekről nem tudta, hogy léteznek. De ez a lány kiszámítatlan. És író akar lenni: vagyis mindig gondoskodik egy új, váratlan fordulatról.

16.00, 18.00, 20.00-kor Imádlak utálni (szinkr. amerikai romantikus vígjáték) Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

Csak 27-én és 28-én 14.30-kor Lassie – Állati mentőakció (szinkr. német kalandfilm) Lassie kalandja folytatódik. Flo imádott kutyájával, Lassie-vel nagynénjénél nyaral Dél-Tirolban. A felhőtlen nyaralást beárnyékolja Pippa, a kis terrier eltűnése, akit vélhetően elraboltak. Flo és Lassie azonnal a kis négylábú keresésére indul. Hamarosan kiderül, hogy nem Pippa az egyetlen kutyus, aki rejtélyes körülmények között tűnt el. Lassie és barátai nyomozni kezdenek és kiderül, az ügy sokkal nagyobb titkokat rejt, mint gondolták.

16.30, 18.30, 20.30-kor A méhész (szinkr. angol-amerikai akció) Egy férfi egyszemélyes, brutális bosszúhadjáratának tétje országos szintűre nő, miután kiderül róla, hogy korábban a Méhészek néven ismert befolyásos és titkos szervezet ügynöke volt.

Csak 27-én és 28-án 14.15-kor Kacsalábon (szinkr. amerikai családi animáció) A Mallard család kicsit besüppedt a posványba. Míg az apuka, Mack szeretné biztonságban tudni családját, és szívesen tapicskol örökre a New England-i tavukban, addig az anyuka, Pam fel szeretné rázni a dolgokat, és meg szeretné mutatni a nagyvilágot a gyerekeiknek, a tinisrác Daxnek és a kiskacsa Gwennek. Miután egy vándormadárcsalád leszáll a tavukra távoli helyekről szóló izgalmas mesékkel, Pam rábeszéli Macket, hogy vágjanak neki egy családi kirándulásnak New York City-n át a trópusi Jamaicába. Amint Mallardék elindulnak télre délnek, a jól kifundált tervek hamar kisiklanak. Az élmény arra inspirálja őket, hogy szélesítsék látókörüket, nyitottak legyenek az új barátokra, és többet érjenek el, mint amit valaha is lehetségesnek hittek, miközben többet tudtak meg egymásról – és saját magukról – mint valaha is hitték.

a szenvedély íze című francia dráma

Forrás: cineimage.ch

Csak 27-én 17.45-kor, csak 26-án 19.30-kor és 26-át és 27-ét kivéve 19.45-kor A szenvedély íze (francia dráma) PREMIER! A Pot-au-feu/ La passion de Dodin Bouffant című történelmi romantikus dráma a kiváló szakácsnő, Eugenie és munkaadója, a nagy gourmet hírében álló Dodin Bouffant szerelmét és kapcsolatát mutatja be.

Csak 27-én és 28-án 15.30-kor, csak 26-án, 29-én és 31-én 15.45-kor, valamint csak 25-én és 30-án 17.30-kor Semmelweis (magyar életrajzi dráma) Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője (Gálffi László) számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok. És dolgozott mellette egy szülésznő (Nagy Katica), aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

Csak 27-én és 28-án 14.00-kor Wonka (szinkr. amerikai családi vígjáték, kalandfilm) Willy Wonka (Timothée Chalamet) igazi legenda. De még a legendák is voltak fiatalok. Csak egészen másképpen, mint bármelyik másik ember. Végre lehull a lepel a csokik mágusa, az édességek géniusza, a legkülönlegesebb, legízesebb, legfurább csokigyáros, Willy Wonka életének nagy titkáról: arról, hogy ő is volt gyerek. Aztán fiatalember. Bejárta a világot, út közben egy egész kicsit meglopott egy társai közt igen nyúlánknak számító Umpa-Lumpát (Hugh Grant), őrült csokikat talált fel, és még őrültebb álmokat hajkurászott: arra vágyott, hogy a világjárás véget érjen, ő letelepedjen, és megnyithassa bűvös-bájos-ízes-mágikus csokiboltját. De a szülővárosában sajnos már működik egy csokigyáros trió, amely a legkeserűbb módszerektől sem riad vissza.

Csak 26-án 18.00-kor Hulló levelek (feliratos finn dráma) A két magányos ember, Ansa és Holappa véletlenül találkoznak a helsinki éjszakában, és megpróbálják megtalálni életük első, utolsó és egyetlen szerelmét.

20.15-kor Előző életek (feliratos koreai dráma) Nora és Hae-sung gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, de a kislány elköltözése szétválasztotta őket egymástól. Húsz évvel később online újra egymásra találnak, azonban felnőttként már egészen máshol tartanak az életükben. A lány sikeres írónő New Yorkban, komoly párkapcsolatban él, a fiú viszont csak sodródik Szöulban. Az interneten keresztül újra elkezdenek kötődni egymáshoz, a gyerekkori bajtársak között igaz és mély felnőtt barátság alakul ki. Hae-sung New York-i látogatása azonban mindkettejükben váratlan érzelmi lavinát indít el, és rákényszeríti őket, hogy végre szembenézzenek a valódi érzéseikkel.

Csak 27-én és 28-án 14.00-kor Masha és a medve 2. – Dupla móka (orosz animációs film) Biztonsági öveket becsatolni! – kezdődik a vad utazás, Masha útnak indul az erdőből, hogy megjárja a várost, majd visszatérjen otthonába! Az első állomás egy esküvő: amikor Masha megérkezik, mindenhol a baj jár a nyomában. Masha nem kis felfordulást okoz, miközben az esküvői fátyollal szórakozik, tortakocsin versenyez és galambokat kerget. Ezt követően átutazunk egy magával ragadó és szívmelengető karácsonyi kalandba, amelynek középpontjában a tizenkét hónap áll. Masha és új barátja, Január hónap mindent megtesz, hogy a felnőttek szívében fellobbanjon a karácsonyi varázslat hangulata – és ezzel megmentsék az ünnepeket. Készülj fel, váratlan fordulatok és izgalmas pillanatok várnak a Masha és a Medve – Dupla móka ünnepi hangulatú, családi kalandjaiban!

Csak 28-án 17.45-kor Harold Fry valószínűtlen utazása (szinkr. angol dráma) PREMIER! Harold Fry egész életében nem tett semmi rendkívülit, átlagos életet élt feleségével egy angol kisvárosban. Egy nap levelet kap, hogy egy régi ismerőse rákos lett és egy hospice-ba került. Harold előbb csak levelet ír neki, majd hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy személyesen adja át azt, gyalog megtéve az ehhez szükséges 800 kilométeres távot. Harold bekerül a hírekbe, szenzációvá válik, alkalmi követők és segítők kísérik útján. Mindeközben jobban megismeri önmagát és számot vet addigi életével.

a Harold Fry valószínűtlen utazása című angol dráma

Forrás: cineimage.ch

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)