Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Milyen kenőolajat válasszunk?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. május 05. 16:00
Milyen kenőolajat válasszunk?
www.kisgepweb.hu

Tudnivalók a kétütemű STIHL motorokban alkalmazott kenőanyagokról

Hagyományos STIHL kétütemű motor

A hagyományos (nem 2MIX motorral szerelt) STIHL kétütemű motoros kisgépekben a piros STIHL HP motorolajok károsodás nélkül alkalmazhatók 1:50 keverési arányban. (Pl. STIHL 017, 021, 023 stb). Ez 5 liter üzemanyaghoz 1 dl keverékolaj adagolását jelenti. Ez a keverékolaj elérhető 1 dl, 1 liter, 5 liter és 10 literes kiszerelésben is.

2MIX STIHL motor

A 2MIX motorral szerelt motorok üzemeltetéséhez a zöld HP Super motorolaj használatát javasoljuk 1:50 keverési arányban. ( Pl. STIHL MS-171-MS-661, FS-56). Ez 5 liter üzemanyaghoz 1 dl keverékolaj adagolását jelenti. Ez a keverékolaj elérhető 1 dl-es, 1 literes, 5 literes és 10 literes kiszerelésben is.

4MIX STIHL motor

A 4MIX motorral szerelt négyütemű (szelepes) STIHL motorok üzemeltetéséhez a kék színű STIHL HP Ultra motorolaj használatát javasoljuk 1:50 keverési arányban. (Pl. STIHL HT-103, HT-105, HT-133, HT-135, FS-94…) Ez 5 liter üzemanyaghoz 1 dl-es keverékolaj adagolását jelenti. Ez a keverékolaj elérhető 1 dl-es, 1 literes kiszerelésben is.
 
HP Ultra, HP Super

Általánosságban kijelenthető, hogy a jobb minőségű motorolajok – HP Ultra és HP Super – alkalmazhatók a régebbi STIHL motorokban is. Ezek a kétütemű motorolajok lényegesen jobban keverednek az üzemanyaggal, kevesebb koromképződéssel égnek, ami a motorfődarabok hosszabb élettartamát eredményezi. Ezenkívül lényegesen kisebb a károsanyag-kibocsátás, ezzel a kezelő terhelését jelentősen csökkenti. 

Bővebb információ: https://www.kisgepweb.hu/termekkategoria/olajok/keverekolajok-es-kenoolajok

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)