Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pumpapályát alakítanak ki a Kempf-tó partján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. november 15. 14:19
Pumpapályát alakítanak ki a Kempf-tó partján
A parkban egy gördeszkás pálya is épül

A Kempf-tó partjára kerül a városi sporttelepről a gördeszkás pálya, a helyszínen egy pumpapályát is kialakítanak – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester, valamint Kempf Zozó freestyle bmx-világbajnok és Kempf Partik, a Ride Zone BMX-tábor vezetője november 15-én.

görgényi ernőkempf zozó és kempf patrik

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta: az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség tavasszal írtak ki pályázatot, Országos Bringapark Program elnevezéssel, amelyen kerékpáros parkok kialakítására, meglévők felújítására lehetett pályázni.

Hozzátette: a városi sporttelepen anno létesült egy biciklis pálya, de rendkívül elhasználódott, illetve a környékbeli lakók panaszkodtak a zajra, ezért egy ideje gondolkoztak azon, hogy hová lehetne áthelyezni azt.

Kiemelte: az önkormányzat úgy döntött, hogy nem ad be pályázatot, hanem a Gyulai Extrem Sport Kft. által benyújtottat támogatják. A beruházás több mint 60 millió forintba került.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kempf Zozó hangsúlyozta: régóta szerettek volna a Kempf-tó partján létrehozni egy pump track-et, azaz pumpapályát, amelyet a fiatalok és idősek is használhatnak, valamint akár a profi versenyzők felkészülését is segítheti.

Mint mondta, emellett felújított, átalakított formában egy gördeszkás pályát is létrehoznak a tóparton, a korábban szintén a sporttelepen található elemek felhasználásával.

A pályákat még az idén szeretnék átadni, de ez függ az időjárástól is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)