Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán is létrehozott egy mintavételi helyet az Országos Mentőszolgálat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. december 04. 13:00
Gyulán is létrehozott egy mintavételi helyet az Országos Mentőszolgálat
A mintavételi kapacitás növelésétől a várakozási idő csökkenését várják

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Öt mikrobuszt ajánlott fel a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) az Országos Mentőszolgálatnak annak érdekében, hogy bővülhessen a szűrőkapacitás, Gyulán is létrehoztak egy mintavételi helyet – tájékoztatta lapunkat megkeresésünkre Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs és PR-vezetője.

Győrfi Páltól megtudtuk, a járművekkel a Mobil Bűnmegelőzési Centrumokban látnak el prevenciós feladatokat országszerte, de erre jelenleg nincs lehetőség a pandémia miatt. „A kisbuszok üzemeltetési költségeit az NBT biztosítja” – áll a közleményben.

A rendelkezésre álló buszoknak köszönhetően az OMSZ Gyulán, Fehérgyarmaton, Mezőkovácsházán, Sárváron, Nagyatádon és Karcagon is létre tudott hozni egy mintavételi helyet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szakember közleményében hozzátette: ezeken a helyszíneken a háziorvosok megrendelése alapján zajlik a koronavírus-tesztelés, telefonon előre egyeztetett időpontban. Elsőként antigéngyorstesztet végeznek, majd ha ez nem mutat pozitivitást, akkor egy PCR-tesztet is elvégeznek, amelyet laboratóriumi vizsgálat követ.

„A mintavételi kapacitás növelésével a vizsgálatok száma nő, a várakozási idő pedig csökkenhet” – olvasható a közleményben. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)