Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Covid–19-teszt Gyulán!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. október 07. 18:00
Covid–19-teszt Gyulán!
Koronavírus-gyorsteszt egészségeseknek

A nyugalom megzavarására bőségesen okod adó helyzet, a koronavírus-járvány felhívta a figyelmünket arra, hogy nem kell kézzelfogható dolog ahhoz, hogy egészségünk veszélybe kerüljön. Az elmúlt hónapokban a nap ugyanúgy sütött, az ég kékje szikrázott, mi pedig otthonunkba zárva vártuk, hogy ezzel a láthatatlan dologgal, egy állítólagosan távol-keleti országból érkező vírussal valami történjen. Leginkább, hogy elmúljon. A járványhelyzetnek a számos negatív hatás mellett persze akadt pozitívum is, hiszen a természet fellélegzett, a vizek kitisztultak, és talán mi is ráébredtünk arra, hogy az oltások is számos esetben fontosak. Kollégáinkkal éppen ezért úgy döntöttünk, bővítjük a Sybilla Egészségközpontok szolgáltatásait, így egészséges pácienseknél nemzetközi oltóközpontjainkban már a Covid–19 koronavírus gyorstesztelését is elvégezzük.

Hogyan tesztelheted magad?

A koronavírus-gyorstesztet Gyulán és Balatonfüreden végeztetheted el, előzetes, telefonon vagy online történő bejelentkezéssel. A bejelentkezést követően személyesen vagy online töltsd ki a kérdőívet, hogy feltérképezhessük a körülményeidet. Ezt követően az előírásokat betartva egy orvosi konzultáció keretében személyesen is megbeszéljük a problémákat, és javaslatot teszünk, hogy mikor és milyen tesztre lesz szükséged. A személyes konzultáció alapján előjegyzünk a szükséges vizsgálatra, ahol ujjbegyedből vérmintát veszünk, az eredményt pedig 15 percen belül átadjuk, illetve e-mailben is elküldjük. Az eredményt kiértékeljük, és ellátunk minden szükséges információval, tudnivalóval, esetleges pozitivitás esetén pedig gondoskodunk a további szükséges lépésekről.

 

Kinek javasoljuk a gyorstesztet?

A teszt kizárólag tünetmentes pácienseknél végezhető. A gyorstesztet azoknak ajánljuk, akiknek rokonságában, ismerőseik között voltak influenzás tünetet produkálók, vagy érintkeztek koronavírusos betegekkel. Azok számára is hasznos lehet, akik úgy érzik, hogy már átestek a koronavírus-fertőzésen, és kíváncsiak a szervezetükben kialakult ellenanyag szintjére. Azok számára is célszerű elvégeztetni, akikre egyéb orvosi vizsgálatok, műtétek, orvosi beavatkozások várnak a jövőben. A Covid–19 IgM/IgG, vagyis az immunrendszer vírusra adott válaszait kimutató gyorsteszt 95-100%-os biztonságú, ezért alkalmas a fent említett esetek vizsgálatához.

 

Kinek nem javasoljuk a gyorsteszt elvégzését?

Miután a koronavírus-tesztet kizárólag tünetmentes pácienseknél végezzük, a döntően lázas vagy felsőlégúti tüneteket produkáló pácienseknek célszerű felkeresni háziorvosukat, és betartani a karanténra vonatkozó szabályokat. A Sybilla Egészségközpontban a hatályban lévő rendelkezéseknek megfelelően minden esetben jelentési kötelezettségünk áll fenn a háziorvos felé.

 

Hogyan készülj a gyorstesztre?

Ahhoz, hogy a tesztelés a lehető legpontosabb eredményt mutassa, számítunk rád! Arra kérünk, hogy a tesztet megelőzően gondold át és írd össze, hogy az elmúlt időszakban mi történt veled. Ehhez segítségül összeállítottuk egy kérdőívet, ami segíthet neked. További kérésünk, hogy a gyorstesztre hozz magaddal maszkot, aminek nincs semmilyen technikai minimumfeltétele!

 

Milyen eredményre számíthatsz?

A Covid–19 koronavírus gyorstesztje kapcsán az alábbi eredmények lehetségesek:

• NEGATÍV Ebben az esetben a páciens nem fertőzött, vagy a fertőzés óta nem telt még el öt nap.
• IgM POZITÍV Az IgM pozitivitás (vagyis az immunrendszer vírusra adott pozitív válasza) a fertőzés kb. 5–21 napja között mutatható ki, ebben az esetben a páciens jelenleg nagy valószínűséggel fertőző.
• IgG POZITÍV Az IgG tiszta pozitivitás általában 28 nap után várható, a páciens nagy valószínűséggel már tartós immunitással bíró, korábban a betegségen átesett fertőzött. Jelen tudásunk szerint ekkor a páciens már nem fertőző.
• IgM és IgG POZITÍV Kombinált pozitivitás (IgM és IgG is), kb. 14–28 nap között várható, nagy valószínűséggel még fertőző lehet.

 

Mennyi időt vesz igénybe a gyorsteszt?

Az orvosi konzultációval egybekötött koronavírusteszt nagyjából 15 percet vesz igénybe. Ha úgy döntesz, hogy családtagjaid, szeretteid, munkatársaid és a saját biztonságod, megnyugvásod érdekében szeretnél tisztában lenni aktuális állapotoddal, úgy az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetsz be a koronavírus-gyorstesztre.

 

Bejelentkezés Covid–19-gyorstesztre:

• Online http://covid.sybillarendelo.hu/
• Gyula 5700 Gyula, Béke sgt. 42. | Tel.: +36 66 361 361, +36 30 984 1422

Szerző: Eat, Move & Smile

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)