Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ötödik születésnapja alkalmából ingyenes szűréseket hirdet a Sybilla Magánorvosi Rendelő Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. március 26. 14:00
Ötödik születésnapja alkalmából ingyenes szűréseket hirdet a Sybilla Magánorvosi Rendelő Gyulán
Március 30-án hallásvizsgálaton, március 31-én allergiateszten vehetnek részt a páciensek
Pénzes Ildikó audiológus szakasszisztens hallókészüléket állít be. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

Ötéves születésnapját ünnepli a Sybilla Magánorvosi Rendelő és Hallókészülék Stúdió Gyulán. Az alkalomból a centrum idén térítésmentes szűréssorozatot kínál az egészségüket gondozó páciensek számára. A program során a résztvevő szakorvosok különféle prevenciós szűrésekkel várják az érdeklődőket.

A Gyulai Hírlapnak a rendelő vezetője, dr. Bánki Magdolna fül-orr-gégész, audiológus szakorvos elmondta, az elmúlt influenza-, és a most kezdődő allergiaszezon miatt már számos alsó, illetve felső légúti problémával küzdő beteg kereste fel őket, de az aktuális szűréssorozat keretében más panaszok kivizsgálására és kezelésére is lehetőség nyílik.

- A Sybilla alapprofilja szerint a rendelőben jelen van a fül-orr-gégészet, a tüdőgyógyászat, ami így, tavasszal az asztmás vagy allergiás betegek számára igazán fontos. Programunkban szemészeti szűrés, illetve a hallásvesztés diagnosztizálásától kezdve, a hallásrehabilitáción keresztül, a hallókészülékek beállításáig mindenféle halláshoz kapcsolódó vizsgálat szerepel – sorolta a programban szereplő szűréseket dr. Bánki Magdolna.

A szakorvos hozzátette, ingyenes vizsgálataik közé ez alkalommal a festékes anyajegyszűrést is bevették – tekintve, hogy lassan itt a szép idő, és egyre többet süt a Nap.

- Mivel most ötéves a rendelő, szerettük volna ezt a fél évtizedet egyfajta bővített formában bemutatni, így egy hónapon keresztül egy teljes rendelési napot szentelni egy-egy témának. Ezáltal hosszabb távon népszerűsíthetjük az egészség fontosságát, és az ezzel kapcsolatos vizsgálatainkat – közölte lapunkkal dr. Bánki Magdolna.

Mint a szakorvos kifejtette, a mostani szűréssorozat családra szabottnak bizonyul, hiszen szinte minden generáció képviseltette már magát az orvosi centrumban. Nem volt ritka az sem, hogy unoka és nagymamája együtt látogatott el hozzájuk más-más vizsgálatok miatt. Dr. Bánki Magdolna szerint talán épp ebben rejlik az ötéves programjuk újdonsága. Hiszen ez a rendelő profiljának fejlődését mutatja, valamint azt is jelzi, hogy igyekeznek szélesebbre tárni karjaikat, és időről időre többet kínálni a pácienseknek.

Dr. Bánki Magdolna lapunknak elmesélte, a fül-orr-gégészeti vizsgálataik során gyakran felmerül a horkolás problémája. Ilyen panasszal legtöbbször párjuk unszolására érkeznek a páciensek, akik a Sybilla Magánorvosi Rendelőnél jobb helyet aligha találhatnának a bajok kezelésére. Itt ugyanis nemcsak a horkolást tudják monitorozni, illetve kezelni a szakemberek, de a hallókészülék-stúdióban remekül szuperáló füldugót is készítenek. 

 

A Sybilla Magánorvosi Rendelő és Hallókészülék Stúdió további térítésmentes vizsgálatai:

Március 30-a (Hétfő): Hallásvizsgálat

Március 31-e (Kedd): Allergiateszt

Bejelentkezni és érdeklődni lehet a +36-30/984-1422 telefonszámon, 8-18 óra között.

Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)