Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mesebeli valóság a Pándy galériában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2020. szeptember 17. 16:30
Mesebeli valóság a Pándy galériában
Horváth Hajnalka kiállítása egész hónapban látogatható

Mesebeli valóság címmel nyílt kiállítása Horváth Hajnalkának szeptember 17-én a Pándy Galériában. A békési alkotó szívesen ajánlja fel jótékony célra képeit, ezúttal a Békés Megyei Központi Kórház gyermekosztályának ajándékozott festményeiből. 

Horváth Hajnalka

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az alkotóról megtudtuk, Békésen született 1980-ban, jelenleg is szülővárosában él. A húszas évei elején egy betegség, a Still-szindróma miatt egy ideig úgy tűnt, hogy fel kell adnia álmait, de mára úgy érzi, megtalálta a helyét. Mentorának Csuta Györgyöt tekinti, aki meghívta nemzetközi alkotótáborába is, illetve ő tette lehetővé számára, hogy 2009-ben a Kaval-kád című festményével a Gerbeaud cukrászda által szervezett Adventi Kalendárium kortárs művészeinek egyike lehessen.

„A jelen valóságának eseményeit, élményeimet, véleményemet egy kis viccel vagy iróniával próbálom életre kelteni, és másoknak is megmutatni. Ebben a szellemben alkotok nap mint nap, így aztán nagyon élvezem az életem” – mondja magáról az alkotó. 

 

az alkotó egyik kiállított festménye 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Elhangzott, hogy az alkotó több alkalommal támogatta képeivel az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületét, közös céljuk volt a gyermekosztály támogatása.

Feladatomnak tekintem, hogy másoknak is adjak e csodából, ezért nagyon sok képet adományozok és ajándékozok jótékonysági bálokra, intézményeknek vagy magánszemélyeknek, mert szeretek másokat boldoggá tenni – vallja Horváth Hajnalka

A kiállítás rövid köszöntővel indult, majd az alkotó bemutatásával folytatódott. A tárlat a következő hetekben díjmentesen megtekinthető a gyulai kórház Pándy galériájában. 

 

az alkotó egyik kiállított festménye 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)