Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai páros nyerte a Raid of the Champions raliversenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. november 23. 16:00
Gyulai páros nyerte a Raid of the Champions raliversenyt
Lovász György és Cseke Tamás végzett az élen a kilenc ország versenyzőit felsorakoztató seregszemlén

Nyirádon rendezték meg az idei tereprali bajnokság záró futamát, a Raid of the Championst november 8. és 10. között. A 315 kilométeres távon elrajtoló seregszemle egyben a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) idei utolsó viadala is volt.

Nehéz terepen aratott sikert a gyulai páros

Forrás: Cseke Tamás

A versenyen kilenc ország versenyzői álltak ismét rajthoz, hogy eldöntsék, kik lesznek az idei tereprali-bajnokság legjobbjai. A mezőnyben a gyulai Lovász György és Cseke Tamás is autóba ült, hogy ismét érmes helyen száguldjon a célba.

Ahogy azt Cseke Tamás lapunknak elmondta, a mostoha időjárás ellenére végig hatalmas csata zajlott valamennyi kategóriában. Az előző nap elkezdődött eső teljes bedobással áztatta a versenyt, ezáltal percenként nehezebbé téve a Raid of the Championst szakaszait.

– A szombati záró körben a kora esti látási viszonyok sem kedvezet az eső áztatott erdős, néhol sziklás pályán. A pályák állapota miatt a versenybírák az utolsó körre nem engedték el a motorosokat, amelyet a többi kategóriában indulóknak azonban teljesíteni kellett – árulta el a verseny részleteit a gyulai versenyző.

 

 

Forrás: Cseke Tamás

A Challenge kategóriában a győzelmet végül a gyulai, Lovász György-Cseke Tamás kettős szerezte meg, akik 17 perc 46 másodperccel előzték meg a Bencsok Péter és Bachor Máté alkotta kettőst. A harmadik helyre Ferenci Adrien és Miklós Alexandra duója jött fel, akik 39 perc 36 másodpercre maradtak el az éllovastól.

Ifj. Lovász György hozzátette, a gyulai verseny kisebb nagyobb hibáit megmutatta az autónknak, ezért a két megmérettetés közötti rövid idő alatt próbálták meg ezeket orvosolni.

– A Raid of the Champions esős, sziklás pályáin is sokat tanultunk, ami az autón látszódni is fog jövőre. A 2020-as idényt egy magasabb kategóriában kívánjuk folytatni, hiszen az idei évet inkább csak tesztelésnek szántuk, hogy minél jobban megismerhessük a Subarut – értékelte a versenyt az élen végzett autó pilótája.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)