Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A koraszülés megelőzése és a védőoltások kapcsán kialakult tévhitek eloszlatása is téma volt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. november 15. 12:30
A koraszülés megelőzése és a védőoltások kapcsán kialakult tévhitek eloszlatása is téma volt
11. alkalommal szervezett konferenciát Gyulán a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság

a megelőzés fontosságáról tartottak konferenciát

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A megelőzés szolgálatában címmel tartott konferenciát a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság november 15-én a Park Hotelben.

Párducz László, a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság elnöke lapunknak elmondta, hogy a társaság tizenegyedik alkalommal tanácskozik Gyulán, a konferenciájuk fő témája pedig idén is a megelőzés.

Mint mondta, a résztvevők olyan témákban hallgatnak meg előadásokat a nap folyamán, mint a koraszülés megelőzése vagy a védőoltások kapcsán kialakult tévhitek eloszlatása, de a konferencia fontos része lesz a nővédelmi társaság ifjúsági tagozatának megalakulása is.

A megjelenteket köszöntötte Görgényi Ernő polgármester, aki elmondta: egy település számára mindig nagy elismerés, ha egy nagy múltú szervezet tagjait láthatja vendégül, különösen, ha a vendéglátás évente ismétlődik.

Hozzátette: külön elismerés, hogy a kezdetekkor még regionális, később országossá váló rendezvény, idén az országhatárokat is átlépte, köszönhetően annak, hogy a konferencia keretein belül rendezik meg a Szerb–Magyar Nőgyógyász Baráti Társaság találkozóját is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Papp Zoltán, a Semmelweis Egyetem professzora köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy nincs még egy olyan szakma, amelyik nagyobb figyelmet fordítana a megelőzésre, elméleti és gyakorlati síkon egyaránt, mint a szülészet-nőgyógyászat.

Németh Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészet-Nőgyógyászati Klinikájának igazgatója hangsúlyozta: a rendezvényekkel kapcsolatban néha felmerül a kritika, hogy kevés a résztvevőjük, de szerinte ez addig nem probléma, amíg a jelenlévőket érdekli a téma.

A tanácskozáson Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozatának vezetője bejelentette: megalapították a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségét azzal a céllal, hogy a társszakmákkal történő együttműködés produktívabb legyen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)