Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vidnyánszky Attila kapta idén a Gedeon József Amfiteátrum díjat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. /MTI • HÍREK • 2019. május 30. 13:30
Vidnyánszky Attila kapta idén a Gedeon József Amfiteátrum díjat
Az elismerést a Szabadtéri Színházak Szövetsége évadnyitó sajtóértekezletén adták át

A szabadtéri színházak évadnyitó budapesti sajtótájékoztatóján adták át az idei Gedeon József Amfiteátrum díjat, amelyet a Gyulai Várszínház egykori igazgatójáról, a Szabadtéri Színházak Szövetsége alapító elnökéről neveztek el. Az elismeréssel a Nemzeti Színház direktora, Vidnyánszky Attila munkáját ismerték el. A rendezvényen Elek Tibor, a Gyulai Várszínház ügyvezetője is felszólalt – adta hírül az MTI.

Vidnyánszky Attila kapta idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat

Forrás: MTI/Soós Lajos

A Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke, Pócza Zoltán évadnyitó sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az elismerést Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház igazgatójának ítélték oda, aki 2004-től vesz részt a szövetség tagszínházainak munkájában. Mint mondta, legtöbbször a Gyulai Várszínházban rendezett, de a Beregszászon, Debrecenben és a Nemzeti Színházban létrehozott előadásaival a Kőszegi Várszínház, az Esztergomi Várszínház, a Szentendrei Teátrum, az Agria Nyári Játékok és a Szarvasi Vízi Színház színpadaira is eljutott.

Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója felszólalásában kifejtette: az idei nyári évadban csaknem nyolcvan programra, köztük öt bemutatóra, a 15. alkalommal megrendezett Nemzetközi Shakespeare Fesztiválra, a hétnapos Erdélyi Hétre és a kétnapos Weöres Sándor Napokra várják az érdeklődőket.

A díjat 2007-ben alapította a Szabadtéri Színházak Szövetsége azzal a céllal, hogy elismerje mindazok munkáját, akik kiemelkedő teljesítményükkel sokat tettek és tesznek a magyar szabadtéri színházi kultúráért. A kitüntetés 2017-től viseli Gedeon József nevét, ezzel emlékezteti az utókort az országos szövetség alapító gyulai elnökére.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)