Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét Gyulán rendezték meg a Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Versenyt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. március 30. 18:00
Ismét Gyulán rendezték meg a Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Versenyt
Az idei megmérettetésen húsz fiatal vett részt

Idén is Gyula adott otthont a középiskolás diákoknak meghirdetett Czeizel Endre Genetikai Feladatmegoldó Versenynek. A március 30-i esemény megnyitóján Kovács Ilona megbízott igazgató elmondta, hogy harmadik alkalommal rendezik meg a megmérettetést, melyen Békés megye diákok mérhetik össze tudásukat.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– A professzor mindig különösen nagy odafigyeléssel fordult a fiatalok felé, és nagy felelősséget érzett az egészséges gyermekek megszületése, a magyar nemzet jövője iránt – emelte ki az intézmény megbízott igazgatója. Hozzátette: a tudós munkásság példa lehet minden fiatal számára.  

A folytatásban Teleki-Szávai Krisztina üdvözölte a résztvevőket. A Gyulai Tankerületi Központ vezetője egy történettel emlékezett Czeizel Endrére, melyből kiderült, hogy a verseny névadója mennyire fontosnak tartotta a fiatalok tehetséggondozását.

 

Kovács Ilona, az Erkel-gimnázium megbízott igazgatója

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kovács József országgyűlési képviselő tanulóéveire emlékezett, és felidézte, milyen kiváló előadó volt Czeizel Endre, majd eredményes napot kívánt a megjelent fiataloknak. 

Szabad János genetikus, a Szegedi Tudományegyetem professzora üdvözlő gondolataiban arra tért ki, hogy idén már az ötödik feladatsort állította össze annak jegyében, hogy a genetika minél közelebb kerülhessen a diákokhoz, és tehetségük valóban kibontakozhasson a megmérettetésen. 

Szilágyi János, az eseménynek otthont adó gimnázium tanára lapunknak elmondta: a verseny ötletgazdája Kmetykó András békéscsabai tanár volt, aki Czeizel professzor számos előadását szervezte meg megyénkben, és a családdal is kapcsolatban áll.

 

Szabad János genetikus, a Szegedi Tudományegyetem professzora

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– Tavaly óta a verseny egyfordulós és a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium szervezi, így az idei megmérettetés a harmadik évad, de az ötödik verseny, mivel korábban is voltak már intézmények, amelyek hasonló eseményt rendeztek. A verseny feladatait a Szegedi Tudományegyetem professzora, Szabad János állítja össze – ismertette Szilágyi János, majd kiemelte, hogy a feladatok kifejezetten nehezek, és főként logikus gondolkodást igényelnek a versenyzőktől.

A helyszínen kiderült: az idei versenyre húszan jelentkeztek a megyéből, de a tervek szerint hamarosan regionálissá bővül a gyulai megmérettetés. 

A dolgozatok írása közben a kísérő tanárok számára előadásokkal készültek a szervezők, többek között olyan témákban, mint a modern biológia etikai kérdései, a gyermekágyi láz legyőzése és a tizenévesek felkészítése a családi életre.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)