Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ifjúsági konferenciát tartottak a harruckernes diákoknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. március 13. 11:00
Ifjúsági konferenciát tartottak a harruckernes diákoknak
Az internetes zaklatásról és a munkakeresésről is szó esett az eseményen

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

For YOUth címmel ifjúsági konferenciát rendeztek március 13-án a gyulai Harruckern János szakközépiskolában. A rendezvényen az online felületekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és a munkába állással összefüggésbe hozható érdekességekről is szó volt.
 
A megnyitón Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta: fontosak az ehhez hasonló, civilek által kezdeményezett események, ahol a fiatalok megbeszélhetik a legfontosabb, őket érintő kérdéseket. Hozzátette: a konferencia – azon túl, hogy fontos kérdéseket és témákat vet fel – a kapcsolatépítésre is alkalmas.
 
Tövisháti Zsuzsa, a konferenciát szervező Békés Megye ifjúságáért Egyesület elnöke kiemelte, hogy a fiatalok mellett az idősebbek számára is érdekesek lehetnek az esemény témái. Elmondta, a konferenciára igyekeztek helyi szakembereket, előadókat hívni.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Alt Norbert, a támogató Napkör Társadalmi Innovációs Egyesület nevében úgy fogalmazott: fontos a hasonlóan, újszerű, innovatív kezdeményezések támogatása, ezek ugyanis felkészítik a fiatalokat a jövő kihívásaira. 
 
A folytatásban Az internetes zaklató című oktatófilmet vetítették le, majd Poór Csabával, az Új Nemzedék Központ Digitális immunerősítő programjának vezetőjével tartottak beszélgetést a látottakról. Később arról is szó esett, mit tehetnek a fiatalok akkor, ha internetes zaklatás áldozataivá válnak, és hogyan kerülhetik el a hasonló eseteket.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A diákok azt is megtanulhatták, hogyan sajátítható el a kibervédelem, amihez interaktív játékokat mutatott nekik a Modernity Marketing csapata. A programrész végén arról is szó esett, hogyan lehet influencer valaki, majd egy kerekasztal-beszélgetésen vehettek részt a tanulók.  
 
A nap második felében a munkába állásról beszélgettek a fiatalokkal, így arról is részletesen szó esett, hogyan vágjanak bele a munkakeresésbe, hogyan indíthatnak el egy vállalkozást. Utóbbival kapcsolatban helyi fiatal vállalkozók is megosztották tapasztalataikat.
 
Kísérőprogramként bemutatkoztak a Békés megyei egyesületek, emellett interaktív foglalkoztató programokkal és játékokkal is találkozhattak a megjelent fiatalok.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)