Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pályaválasztási börzét tartottak a gyulai művelődési központban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. október 11. 15:45 • Frissítve: 2018. október 11. 17:45
Pályaválasztási börzét tartottak a gyulai művelődési központban
Idén tizenöt iskola mutatkozott be a helyszínen

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Pályaválasztási börzét rendeztek október 11-én a gyulai művelődési központban. A szervezők célja az volt, hogy a diákok, a szülők és a pedagógusok jobban megismerjék a kiállító középiskolákat.

A helyszínen szakácsok, cukrászok tartottak kóstolót, de színészek is bemutatták szakmájukat az iskolásoknak. Mellettük ápolók és csecsemőgondozók tevékenykedtek, a fiatal pincérek pedig terített asztallal várták a látogatókat.

Szabó Enikő, a Gyulai ifjúsági Központ szakmai vezetője kérdésünkre elmondta, hogy idén második alkalommal tartották meg a nem csak gyulaiaknak szóló rendezvényt.
 
– Idén tizenöt kiállító jelent meg, gyulai, békéscsabai és sarkadi középiskolák, nagyrészt szakképzési centrumok. A fürdővárosból az összes középiskola képviseltette magát. Vendégnek végzős általános iskolásokat hívtunk, akik Gyuláról, Elekről és Kétegyházáról is érkeztek. Idén is látványos volt az esemény, minden középiskola megpróbálta a standjára kipakolni mindazt, amit tanít, és a gyakorlatban is bemutatni a gyerekeknek a legfontosabbakat – mondta el. 
 
 

Szabó Enikő, a Gyulai ifjúsági Központ szakmai vezetője

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Tudunk olyan fiatalokról, akik a tavalyi esemény hatására döntötték el, hol szeretnének továbbtanulni, úgyhogy idén is nagy lelkesedéssel szerveztük meg a programot. Főképp az volt a célunk, hogy a fiatalok ne csak kiállítókkal találkozzanak, hanem beszélgethessenek is az iskola tanáraival és tanulóival az iskolai élet előnyeiről és hátrányairól – emelte ki kérdésünkre Szabó Enikő.
 
Az eseményre előadásokkal is készültek a szervezők, ezeken arról tudhattak meg többet a fiatalok, hogy milyen szempontok alapján válasszanak pályát, és hol tudnak utánajárni az egyes iskolákkal és szakmákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalóknak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)