Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Összetartás emlékplakettnél muzsikált az erdő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. KULTÚRA • 2018. szeptember 30. 13:00
Az Összetartás emlékplakettnél muzsikált az erdő
Útjára indult az Erdők Hete rendezvénysorozat

A regionális Erdők Hete programsorozat megnyitóünnepségét tartották szeptember 29-én Gyula-Városerdő Erdei Kápolnájában. A Muzsikál az erdő eseménysor idén tizenöt éves, a fő célja pedig a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntartható fejlődésre nevelés, a művészetek, a komolyzene, a kultúra támogatása és az erdők védelme. 

A Cantemus Fiúkórus előadása zengett városerdőn

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A díszes megnyitót megtisztelte jelenlétével Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke, főszervező, Puskás Lajos, az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola szakosztályának elnöke, oktatási igazgató és Tímár Miklós, a Nagyváradi Erdőfelügyelőség igazgató-helyettese.

A Príma-díjas rendezvénysorozat nyitányát az Összetartás emlékplakettnél tartották, amelyet Józsa Judit kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja alkotott.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő nyitóbeszédében kifejezte örömét, hogy ez a nagyszerű rendezvénysorozat Gyulán is helyet kapott, amikor öt évvel ezelőtt Szabó Lajos főszervező felkérte a várost, hogy legyen házigazdája az eseménynek.

– Ezt a gondolatot csak támogatni lehetett, hiszen Erkel Ferenc szülővárosában a zeneművészet és az igazi zenei értékek mindig fogadtatásra kell, hogy leljenek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szabó Lajos szavaiban köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt 15 év alatt végigkísérték a rendezvényeket vagy szereplői, támogatói voltak az eseményeknek. Mint mondta, csodálatos természeti, történelmi és kulturális értékekkel rendelkezünk, amelyeket meg kell őriznünk az utókor számára.

– Ez azonban egyedül nem megy, ehhez szükség van a Karpát-medencében élő nemzetiségek és a helyi közösségek összefogására.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A jeles nap eseményeit Vasvári Csaba színművész előadása kísérte végig, aki a Muzsikál az erdő irodalmi pályázatának legjobb alkotásaiból adott elő részleteket.

Az eseményt a kristálytiszta énekhangú nyíregyházi Cantemus Fiúkórus előadása zárta, majd a Muszikál az erdő a Körösök völgyében műsorfolyama folytatódott tovább.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)