A halak kilója fajtától függően 1120–4800 forintba kerül
Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Szentestéig a készlet erejéig kapható friss, konyhakész hal a gyulai piacon található halboltban.
Restye László halárus lapunknak elmondta: december 24-ig mindennap 7–12 óráig tartanak nyitva. Az üzletben pontyot, busát, süllőt, hekket, keszeget, kárászt, pisztrángot, valamint fogas-, szürkeharcsa és afrikaiharcsa-filét árulnak pucolva.
A legolcsóbb a keszeg és a kárász, ezek kilója 1120 forintba kerül. Az afrikai harcsát, amely az egyik legnépszerűbb halfajta, 3000 forintért kínálják, a legdrágább fajták kilójához pedig 4800 forintért lehet hozzájutni.
A boltban szerdáig halászlé is rendelhető, 1,1 liter 1350 forintba kerül. Mint megtudtuk, a többféle halból készült ételbe haltejet és ikrát is tesznek.