Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tartották a Magyar Nőorvos Társaság Délkelet-Magyarországi Szekciójának kongresszusát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. november 26. 22:00
Gyulán tartották a Magyar Nőorvos Társaság Délkelet-Magyarországi Szekciójának kongresszusát
Az eseményhez a Gyulai Törvényszék is csatlakozott
Idén november 25–26-án Gyulán rendezték meg a Magyar Nőorvos Társaság Délkelet-Magyarországi Szekciójának XXXVII. Kongresszusát. Az első nap tudományos programján a statisztikai elemzések által mutatták be a régió munkáját a dél-magyarországi szekció vezetői, majd azt követően több különböző témában hallgathattak meg előadásokat a résztvevők. Szombaton a Gyulai Törvényszéken folytatódott az esemény, ahol az orvosok és a bírósági eljárásokban közreműködők tapasztalatainak és álláspontjainak megbeszélésére nyílt lehetőség.
____Eredeti-alap.jpg

A kongresszus megnyitója a gyulai Park Hotelben 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az program megnyitóján elsőként a helyi szervezők képviseletében dr. Párducz László üdvözölte a megjelenteket. Azt követően az eseményt dr. Novák Tibor, Magyar Nőorvos Társaság Délkelet-Magyarországi Szekciójának titkára nyitotta meg, aki hangsúlyozta: a tudományos ülés kiváló alkalom arra, hogy nemcsak a tudományról és a mindennapi munkáról beszéljenek az érintettek, hanem a mindennapi baráti kapcsolataikat elmélyítsék.

A folytatásban dr. Boros Zoltán,a Békés Megyei Központi Kórház helyettes vezetője köszönte meg a helyi szervezők munkáját, majd dr. Gögényi Ernő szólt a megjelentekhez. A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzatiság eszméjének egyik legfőbb jellegzetessége az együttműködés, a mellérendeltség, ezért igyekeznek a helyiek együttműködni és minden segítséget megadni a hasonló programok lebonyolításában. 

Dr. Bagdi Árpád Gyula, a Gyulai Törvényszék elnöke lapunknak kiemelte: az éppen zajló konferenciát megelőzte egy korábbi, közös szervezésű orvos-jogász szakmai konferencia, aminek a Gyulai Törvényszék adott otthont. Mint kiderült: az esemény második napján egy büntetőjogi és egy polgárjogi tárgyú előadást ajánlanak majd az érdeklődőknek. 

– Továbbra is kerestük azokat a közös kapcsolódási pontokat, amik megvannak a két hivatás között. Az orvostársadalom naponta jogszabályokat alkalmaz: egészségügyi törvényt, adatvédelmi törvényt, ahogy számos más jogszabályt is, és azt gondoltuk, hogy ha mi hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az orvosok könnyebben megtalálják az utat a jogszabályok dzsungelében, akkor azt szívesen megtesszük – emelte ki a program második napjának helyszínét biztosító Gyulai törvényszék elnöke. 

A nap folytatásában a megjelentek előadásokon,  diszkussziókon vehettek részt, majd azt követően a helyi látványosságok megtekintésére is alkalom nyílt a kongresszus első napjának délutánján. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)