Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy félidő álom, egy félidő lidércnyomás a kézis lányoknál

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Bimbó LajosSPORT • 2016. november 14. 09:40
Egy félidő álom, egy félidő lidércnyomás a kézis lányoknál
Gyulasport Nkft.–Makói KC 24–30 (15–13)
____Eredeti-P1100594.JPG

A Gyulasport Nkft.

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Gyulasport Nkft.: Borsós E.- Csapó H. 4/1, Nagy N. 4, Szabó R. 6/2, Budai M. 5, Rácz Kl. 2, Bagi L. Csere: Nagy B. (kapus) Zubor V., Nagy I. 1, Asztalos A. 1/1, Rokszin R., Sós N, Balogh Á., Boruzs B., Csiffáry Cs. 1. Edző: Tövisháti Zsombor. A Makó legjobb lövői: Draxler O. 10/4, Kozserán 7.

Az NB II. délkeleti csoportjának 7. fordulójában a Gyulasport Nkft. kézilabdacsapata a Makói KC együttesét látta vendégül november 12-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A gyulai lányok rendkívül nehéz mérkőzés elé néztek a bajnoki tabella elején álló makói gárda ellen, ám Tövisháti Zsombor alakulata hazai pályán bárki ellen felveheti a versenyt.

A hazai gárdát a kis híján telt házat produkáló és a csarnokba fergeteges hangulatot varázsoló szurkolótábor is segítette a győzelemért folytatott csatában. Ennek megfelelően a gyulai lányok ragadták magukhoz a kezdeményezést,  és a 3. percben már 3–1-re elléptek ellenfelüktől. A Tövisháti-taktika részeként egy embert állandó szoros emberfogásban tartottak, így szűkítve a vendégcsapat gólszerzési lehetőségeit. A makói együttes azonban Draxler és Kozserán vezetésével a 10. percre 5–5-re egalizálni tudott. A további kiegyenlített játékra kiváló példa, hogy a félidőben felváltva estek a gólok. A sorminta alapján a fürdővárosiak egygólos előnyre tettek szert, amit a vendégek mindig kiegyenlítettek, de a vezetést a saját hibáik és a gyulai kapusok teljesítményei miatt nem tudták átvenni (15–13).

A második félidő azonban alapos változást hozott. A makóiak védekezést váltottak, keményebbé és gyorsabbá váltak. A második félidő 14. percéig egy 11–2-es gólszériát produkáltak, 17–24-re módosítva a mérkőzés állását. Ráadásul a több fontos gólt szerző Csapó Hajnalkát piros lappal kiállították, így ő nem segíthette tovább csapatát. A gyulai kispad időkéréssel próbálta meg felrázni játékosait, ami csak arra volt elegendő, hogy kozmetikázzanak az eredményen, de fordítani már nem volt esélyük. A mérkőzés 24–30-as vendéggyőzelemmel zárult, amivel a Gyulasport NKkft. jelenleg a tabella hatodik helyén áll, és győzelmi kényszerrel készülhet a Csorvási SK elleni párharcra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)