Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hogyan és mit ültessünk a temetőben?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2016. november 13. 07:00
Hogyan és mit ültessünk a temetőben?
Nem szabad csak a jelenben gondolkozni
____Eredeti-temeto.JPG

Képünk illusztráció

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Így mindenszentek idején a temetőket járva feltűnő, hogy igazából nem tudjuk, milyen növényeket ültessünk szeretteink sírjára. Ilyenkor nagyon fontos tisztában lennünk a növények tulajdonságaival. Nem szabad csak a jelenben gondolkozni, hiszen esetenként akár több évtizedig is nő egy növény, mely beteríti az egész sírt, illetve megemeli a talapzatát, elcsúfítva azt. Kérjük ki növényalkalmazásban gyakorlott kertész tanácsát.

Természetesen a ritkán látogatott sírokra érdemes egy jól kiválasztott cserjét vagy lassú növekedésű fácskát ültetni, amely a ritkább gondozással is mutatós marad, s így meg tudjuk adni a tiszteletet az elhunytaknak.

A kúszó borókák rendszeres csipegetése sokáig biztosítja, hogy ne nőjjenek túl a síron. A síron kívüli ültetéseket feltétlen beszéljük meg a temetőgondnokkal és a szomszédos sírok hozzátartozóival. Oda kimondottan a mélyfutású gyökérzettel rendelkező növényeket ültessük, azok nem tesznek kárt a sírokban. Fontos, hogy ne kelljen permetezni a növényeket, mert csak szakember végezhet növényvédelmi munkálatokat közterületen!

A gondosan megtervezett sírkert az igazi kegyelet gyakorlása a halottainkért. A rengeteg műkő és beton síremlék haláli lakótelepet sugall.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)