Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - In memoriam dr. Kási Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Dénesné Kereső Irén • HÍREK • 2016. szeptember 01. 12:00
In memoriam dr. Kási Gyula
A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének elnöke a gyógyításnak és a karitatív tevékenységnek szentelte életét
____Eredeti-kasigyula.jpg

Dr. Kási Gyula 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Dr. Kási Gyula 1932. szeptember 26-án született Makón. A Szegedi Orvostudományi Egyetem orvosi karát 1957-ben végezte el. Három év múlva tüdőgyógyász szakvizsgát tett. A makói kórházi évek után a Békés Megyei Tüdőkórház osztályvezető főorvosa, majd orvos igazgatója lett 1974-től 1991-ig.

Az orvosegyetemre kerülése után nem sokkal lépett be a Vöröskeresztbe. Az orvos egyetemisták érdeklődési köre nagymértékben egybeesik a Vöröskereszt humanitárius célkitűzéseivel. A Vöröskereszt hét alapelvéből mindenekelőtt az embereken való segítés szándéka fogta meg: a véradások, a szociális munka, az egészségnevelés.

Saját gondolataival emlékezve: „Előbb lettem a Vöröskereszt gyulai szervezetének elnöke, mint kórházigazgató. Így természetesnek tűnt, hogy teendőim közé beiktassam a vöröskeresztes munkát. A két feladatkört, úgy érzem, mindig sikerült összeegyeztetni, sőt a kettő ki is egészítette egymást. Amikor kórházigazgatóként nyugállományba vonultam, már jó ideje a Vöröskereszt megyei vezetőségében dolgoztam. Időközben négy évre a Vöröskereszt országos vezetőségi tagjának választottak meg, illetve azóta is az országos etikai bizottság tagja vagyok, 2007-től a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének elnöke.”

Pályáját elismerték a Kiváló Orvos címmel, a vöröskeresztes munka ezüst- és aranyfokozatával, legutóbb a Magyar Vöröskereszt Csillagrendje kitüntetést vehette át.

Dr. Kási Gyula az emberek gyógyítása mellett a karitatív tevékenységnek szentelte életét.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)