Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pocakos Triatlon nem csak pocakosoknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. augusztus 03. 10:30
Pocakos Triatlon nem csak pocakosoknak
Újra megrendezik a buliversenyt a Tópart Szabadidő Centrumban
Pocakos Triatlon elnevezésű amatőr buliversenyt rendez az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület augusztus 6-án. A rendezvénynek a „Kempf-tónál” található Tópart Szabadidő Centrum ad otthont.
____Eredeti-pocakos_osz.JPG

Képünk a tavalyi versenyen készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

A több éves hagyományra visszatekintő versenynek egyedi története van, tudtuk meg Kempf Zoltántól, a rendezvény ötletgazdájától. – Az egész baráti programnak indult, és mára alaposan kinőtte magát – fogalmazott Kempf Zoltán, aki évek óta mozgatórugója a triatlonnak. A legenda szerint két barát „versengett” egymással, hogy fiatalon ki mennyit futott és biciklizett, azután kitalálták, hogy nem az a lényeg, hogy ki mennyit futott akkor, hanem hogy mennyit teljesít most. A következő lépés pedig a még csak néhány résztvevős triatlon megszervezése volt. Az azóta eltelt évek alatt a sportrendezvény alaposan kinőtte magát, hiszen a mostani versenyre százötven fő körüli indulóra számítanak. Így az eredetileg bulinak indult mozgás lassan jótékony célú buliversennyé alakult.

Maga a „Kempf-tó” olyan, mint egy cseppnyi Barbados. Homokos strandja és lenyűgöző kilátása elvarázsolja az embert. Nemsokára azonban, benépesül a helyszín, és az indulók nekifoghatnak a megszabott távnak. – A távokat is úgy alakítottuk ki, hogy mindenkinek teljesíthető legyen, de azért a végére mindenki el fog fáradni, ezt megígérhetem – mondta Kempf Zoltán.  

Több kategóriában is lehet nevezni, lesz női 35 év alatti, női 35 év feletti, férfi 40 év alatti, férfi 40 év feletti, női váltó, férfi váltó és családi váltó kategória.  Mindenkinek ugyanazt a távot kell teljesítenie, azaz 500 méter úszást, 15 kilométer kerékpározást és 3500 méter futást. A szervezők nem csak „pocakos” indulókat várnak, a verseny nyitott bárki számára. A nemzetközivé váló eseményen minden távot teljesítő emléklapot kap a célba érkezést követően, de díjazni fogják a legidősebb, a legfiatalabb és a legpocakosabb versenyzőt is. A résztvevőket igazi versenykörülmények várják, hiszen mindent megkapnak, ami dukál, az orvosi ellátástól a frissítésig.

A szervezők a látogatókról is gondoskodtak, hiszen a beachen hideg italokkal és meleg étekkel is szolgálnak majd, de ki lehet próbálni a röplabdát vagy a kajakozást is, nem is beszélve a tó hűsítő vizéről.

– A sportrendezvény nevezési díjait jótékony célra fordítjuk majd, hiszen az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület koraszülött-mentőautóra gyűjt éppen. Nagyon örülünk Gyula város segítségének, ahogy minden egyes támogatónk felajánlásának is. Külön köszönetet érdemel Felföldi Sándor, az egyesület elnöke, hiszen rengeteget dolgozott azon, hogy sikeres legyen a rendezvény. A lényeg az, hogy mindenki jól érezze magát, és sportoljon egy jót, akár pocakos, akár nem – fogalmazott Kempf Zoltán.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)