Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Érik a ropogós cseresznye...

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2016. június 19. 07:00
Érik a ropogós cseresznye...
A magszárat tegyük el télire teának, mert igen jótékony hatású
____Eredeti-cseresznyefa.jpg

KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

Forrás: theinternetchef.biz

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Tombol a cseresznye- és a meggyszezon. Kiváló lehetőség, hogy a szemelgetett gyümölcsöt ne csak nagyolva együk le a magról, hanem alaposan rágjuk le a gyümölcshúsát, mert a legértékesebb beltartalmú része a mag körül van. A magszárat pedig, akár a meggynél, akár a cseresznyénél, tegyük el télire teának, mert igen jótékony hatású.

A dió és a páfrányfenyő levele még pár napig gyűjthető. Igen jó hatással vannak drága testünk működésére, mint a sok mozgás, amíg a zöldséges kertünket gondozzuk. Ne felejtsük el, lehet másodvetésű kultúrával is a jó helykihasználtsághoz és a gazdaságossághoz hozzájárulni. Még mehet a földbe bab, uborka, tök, sőt a szezonnyújtásra főzni való kukorica is.

A letermett szamócát, mert már nem terem, ne hagyjuk magára. Augusztusra esetleg új palántákról lehet gondoskodni. Amennyiben sík kultúrás termesztést alkalmazunk, úgy magasra állított fűnyíróval lenyírhatjuk a régi lombozatot, majd műtrágyával megszórva, megöntözve indíthatjuk a töveket új levélhozásra, illetve a sarjak erőteljesebb nevelésére. Természetesen az érett szerves trágya bekapálva is igen jó hatással van a jövő évi szamócatermésre. A műtrágyánál nagyon fontos, hogy klórtartalmút ne alkalmazzunk, csak mondjuk kénsavas kálit (káliumszulfát).

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)