Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Határtalanul...

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. É. • MAGAZIN • 2016. június 14. 13:30
Határtalanul...
Hírek a Gyulai Implom József Általános Iskolából
Idén negyedik alkalommal kirándulhatott iskolánk, a Gyulai Implom József Általános Iskola a Határtalanul pályázat keretében határon túli magyarlakta területre június 2–4. között. Most is Erdélybe utaztunk a hetedikes évfolyamunk 71 diákjával és nyolc kísérő pedagógussal. A program célja volt: nemzeti múltunk felelevenítése, az ottani magyarság kultúrájának megismerése, személyes kapcsolatok építése.
____Eredeti-implom_palyazatos_cikk_4.jpg

Az implomos diákok és tanárok 

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola

A 3 nap során végiglátogatunk nemzeti emlékhelyeket, híres magyarok szülőhelyét, múzeumokat, templomokat "magyar városokban": Nagyváradon, Bánnffyhunyadon, Kolozsváron, Vajdahunyadonm, Déván és Aradon. A természeti kincsekkel és szépségekkel is ismerkedünk Torockó és Torda környékén. Az utóbbi helyen szálltunk meg, az elsőn pedig bepillantást nyertünk a falu mindennapjaiba. Az árvaházba is vittünk ajándékokat Déván: könyveket, CD-ket, DVD-ket. Kirándulásunkat már hagyományosan június 4-éhez, a nemzeti összefogás napjához igazítottuk, melyre ezen a napon versekből és dalokból összeállított műsorral emlékeztünk Garami Veronika tanárnő felkészítésével.

A program értéke, hogy diákjaink a több mint 2 millió forintnyi támogatási összegnek köszönhetően gazdag, színes, igazi tanulmányi kiránduláson vehettek rész. Itt a tanórákon megtanult anyag elmélyülhetett, gyakorlati, valós élményekkel értékes tudássá válhatott. Köszönet Gál András tanár úrnak a már hagyományosan tartalmas program összeállításáért, Leszkó Ágnes tanárnőnek a program dokumentációjáért, az osztályfőnököknek: dr. Jakabné Mocsári Éva, Kolozsi Ildikó tanárnőknek és Gulyás Csaba tanár úrnak a diákok felkészítéséért és koordinálásáért, Czápos Péter tanár úrnak a segítő tolmácsolásért. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)