Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új vezetője van a Gyulai Törvényszék Polgári, Gazdasági és Közigazgatási-munkaügyi Kollégiumának

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2016. június 03. 21:00
Új vezetője van a Gyulai Törvényszék Polgári, Gazdasági és Közigazgatási-munkaügyi Kollégiumának
Zámbori Tibort hat évre nevezte ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke
____Eredeti-torvenyszek.JPG

A Gyulai Törvényszék épülete

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs 

Zámbori Tibort nevezte ki június 1-jétől hat évre a Gyulai Törvényszék Polgári, Gazdasági és Közigazgatási-munkaügyi Kollégiumának vezetőjévé Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke – tájékoztatta lapunkat június 3-ai közleményében a törvényszék. 

A kollégiumvezetői helyre egyedül Zámbori Tibor nyújtott be pályázatot, melyet a véleménynyilvánítás során a Gyulai Törvényszék összbírói értekezlete szinte egyhangúlag támogatott.

Az új vezető a szegedi József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg diplomáját. 1990-ben bírósági fogalmazóvá nevezték ki a Szegedi Városi Bíróságra. A jogi szakvizsgát 1992-ban tette le, majd a Békéscsabai Városi Bíróságon dolgozott. 1993-ban polgári ügyszakos bíróvá nevezték ki, 1997-ben pedig megyei bíróvá osztották be, és eseti jelleggel igazgatási feladatokat is kapott. 2002-ben a Polgári-Gazdasági-Közigazgatási Kollégium vezetőjévé nevezték ki, majd 2003-ben két cikluson keresztül a Békés Megyei Bíróság elnökhelyettesi posztját töltötte be. 

Az igazságszolgáltatásban végzett bírói és vezetői tevékenységének elismeréseként a köztársasági elnök 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki. Jelenleg törvényszéki tanácselnök, elsőfokú polgári és gazdasági ügyeket bírál el, továbbá a felszámolási ügyszakban dolgozik. A helyi igazgatási feladatok mellett részt vesz a központi igazgatási feladatokban, a kis- és járásbíróságok munkacsoportjának tagja.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)