Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Akár este is vissza lehet vinni a kikölcsönzött könyveket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. április 20. 09:00
Akár este is vissza lehet vinni a kikölcsönzött könyveket
Lopásbiztos könyves ládát helyezett ki a gyulai bibliotéka
____Eredeti-_DSC0412.JPG

használati utasítás, dézsi jános megmutatta

Fotó: Gyulai Hírlap – M-P. J. 

Ezentúl ügyfélfogadási időn kívül is vissza lehet juttatni a kikölcsönzött köteteket a Mogyoróssy János Városi Könyvtárba – közölte Dézsi János igazgató április 19-ei sajtótájékoztatóján.  

Az igazgató elmondta: a gyulai diákönkormányzat kezdeményezésére a bejáratánál egy speciális, lopásbiztos könyves ládát helyeztek el, amelybe sérülésmentesen lehet bedobni az átlagos méretű könyveket, a diafilmeket és a DVD-ket. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a CD-ket, a video- és hangkazettákat nem lehet ily módon leadni, azok ugyanis megsérülhetnek.

A ládát reggelenként, nyitás előtt ürítik ki a könyvtár munkatársai, akik beérkezéskor a bibliotéka számítógépes rendszerében rögzítik a kikölcsönzött kötetek, hang- és filmanyagok visszavételét – számolt be a részletekről Dézsi János. Felhívta rá a figyelmet, hogy a késedelmi díjat akkor is felszámolják, ha valaki nem személyesen viszi vissza a könyveket.

Az igazgató kiemelte: a kivitelezés a könyvtárnak nem járt költséggel, a ládát ugyanis a békéscsabai Kós Károly szakképző iskola diákjai készítették el.

Braun Dániel, a diákönkormányzat elnöke lapunk kérdésére kifejtette: a kezdeményezés megvalósulása nagy segítséget jelent a fiataloknak, akik a különórák, az edzések és a szakkörök miatt gyakran nem értek oda zárásig a könyvtárba. A gyulai tanulók érdekképviseleti szervezete továbbra is várja a diákok ötleteit, felvetéseit – tette hozzá. 

 

____Eredeti-_DSC0436.JPG

a sajtótájékoztatón a gyulai diákönkormányzat tagjai is jelen voltak

Fotó: Gyulai Hírlap – M-P. J.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)