Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolcadik alkalommal rendeznek Várfürdő Futást Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. HÍREK • 2016. április 13. 14:30
Nyolcadik alkalommal rendeznek Várfürdő Futást Gyulán
Az idei eseményre kerékpárosok, kerekesszékesek és görkorcsolyások is nevezhetnek
Nyolcadik alkalommal rendezi meg Gyulán az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület csapata a Várfürdő Futást. Az eseményre május 7-én 11 órai kezdettel kerül sor. Idén is több távon indulhatnak a sportolni és jótékonykodni vágyók: a maraton 42 kilométeres távja mellett félmaraton, félmaraton váltó és az egyéni futás 7 kilométeres szakaszai közül választhatnak a jelentkezők.
____Eredeti-IMG_3686.JPG

Képünkön (balról jobbra): Felföldi Sándor, dr. Görgényi Ernő és Boros László Attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Április 13-án, az eseményről szóló sajtótájékoztatón kiderült, hogy a verseny központja a gyulai vár előtt felállított sátorban lesz, ahogy a verseny rajtja és a célszalag is. A futás 7 kilométeres útvonala érinti a gyulai Világórát, a Kossuth teret, majd a Bartók Béla utca után a futók a Szent László utca felé veszik az irányt, és a Csigakert érintésével kocognak át a várfürdő parkján, majd a Tiborc utca felől érkeznek a vár előtti célhoz. A maratont futók gyulavári felé mennek, a kerékpárosok pedig a határt átlépve, egészen romániai Zerind főteréig tekernek majd.

Felföldi Sándor, a rendezvény szervezője 

A program részleteiről szóló sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester, az esemény védnöke kiemelte, hogy ő maga is részt vesz majd a futáson,  a városvezetés nevében pedig közölte: örömmel adnak meg minden lehetséges támogatást a jótékonysági rendezvénynek, ami mára a városvezető szerint Gyula egyik legfontosabb helyi sporteseményévé nőtte ki magát.

Boros László Attila, Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója is csatlakozott az esemény méltatásához: – Büszke támogatói vagyunk az egyesületnek, hiszen munkájuk elismerésre méltó. Támogatásunk egy ideje már nemcsak anyagi, hanem tevőleges is, mert szervezési és promóciós segítséget is tudunk nyújtani az esemény számára. Az első alkalommal még alig 150-en álltak rajthoz, ám tavaly már 1500 indulója volt a rendezvénynek – tette hozzá Boros László Attila.

Az események szervezője, Felföldi Sándor részletest tájékoztatást adott a programról, így kiderült: az idei eseményből befolyt bevételből egy koraszülöttek mentésére alkalmas gépjárművet terveznek beszerezni. A szervező arra kérte az érdeklődőket, hogy az esemény gördülékenysége érdekében minél előbb nevezzenek, annál is inkább, mert az előnevezettek között kisorsolnak egy két éjszakás szállást, félpanzióval a csíkszentdomokosi Kárpátia panzióban és mellé két 3 fős görögországi nyaralást is.

Az eseményre előzetesen nevezni a www.gyulafelmaraton.hu weboldalon lehet április 15-ig. A versenyeken a sérült, kerekesszékes versenyzők, a görkorcsolyán indulók és a nordic walkingosok térítésmentesen vehetnek részt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)