Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai óvodások is megemlékeztek a magyar költészet napjáról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. április 11. 18:57
A gyulai óvodások is megemlékeztek a magyar költészet napjáról
Az óvó nénik hangszeres kísérettel dalolták el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt
A magyar költészet napja alkalmából szervezett ünnepi megemlékezést József Attila szobornál Gyula Város Egyesített Óvodájának kis csapata április 11-én. A hétfőn délelőtti eseményen minden helyi óvodás megjelent, versekkel és dalokkal ünnepelték meg József Attila születésnapját és a magyar költészet napját.
____Eredeti-GYHRCSD_039.JPG

A költészet napja alkalmából együtt szavaltak a gyulai óvodások József Attila szobránál

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Bajóné Aradszky Anett, a program szervezője lapunknak elmondta, hogy Beszterczey Attila szavalatával kezdődik az ünnepi program, a színművész kislányával ad elő egy verset – kezdett bele a program részletezésébe az események ötletgazdája. Mindeközben Beszterczey Attila és kislánya is megérkezett, a csemete közbevetette, hogy a verset szerencsére könnyű volt megtanulnia, sőt apukájánál már most sokkal jobban tud énekelni. A Dongótánc előadása közben valóban kiderült, Luca egyedül és szépen elő tudja adni az édesapja által betanított sorokat.

Az apa-lánya versmondás után a jelenlévők válogatást hallgathattak meg József Attila és a Kiss Ottó gyulai költő verseiből, mégpedig helyi óvodások előadásában. Közös szavalattal folytatódott a megemlékezés: az összes megjelent ovis együtt szavalta el Vasvári István Tavasz című versét.

Mindezek után az óvodapedagógusok tavaszi éneke következett. Az óvó nénik hangszeres kísérettel dalolták el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. Az ünnepi program végén a megjelentek koszorút helyeztek el József Attila szobránál.

Bajóné Aradszky Anett lapunknak kiemelte: – Fontos, hogy a gyermekek tudják, a versek azért különösen fontosak, mert az óvoda falait minden nap megtöltik élettel, szépséggel és szavakkal kifejezett érzésekkel.  A versek helyettünk beszélnek évszakokról, természetről, vágyainkról és elutazhatunk általuk távoli helyekre. A vers köszönt, vigasztal, elgondolkodtat, mert nem más, mint egy varázspálca, amivel mi is mosolyt varázsolhatunk.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)