Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula a harmadik legnépszerűbb belföldi úti cél

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2016. április 09. 20:30
Gyula a harmadik legnépszerűbb belföldi úti cél
A fürdőváros az első negyedévben hat helyet ugrott előre a hazai települések toplistáján
____Eredeti-varfurdo_kinti_csuszi.JPG

Képünk a Gyulai Várfürdőben készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az első negyedév adatai alapján a kilencedikről a harmadik helyre lépett előre Gyula a legnépszerűbb belföldi települések listáján – közölte lapunkkal a Szallas.hu portál.

Az online szállásközvetítő felméréséből kiderül: a hazai úti célok toplistájának első két helyét idén is Budapest és Eger foglalja el, mellettük csak a tavalyi negyedik helyezett, Hajdúszoboszló tudta megőrizni pozícióját. Míg az előző év harmadik helyezettje, Pécs és a tőle nem sokkal lemaradó Debrecen hátrébb csúszott a sorban, addig Gyula a tavalyi kilencedikről a harmadik helyre ugrott előre. Idén Hévíznek és Siófoknak is sikerült betörnie a 10 leglátogatottabb település közé.

A portál az első három hónapra vonatkozó elemzés alapján újabb rekordévet vetít előre a belföldi turizmusban. Mint írják, a növekedés mértéke mintegy 11,7 százalékos, ami meghaladja a tavalyi év hasonló időszakát. Ebben fontos szerepe volt a három hosszú hétvégének, amikor a wellness-szállodák kerültek főszerepbe teszi hozzá a közlemény. 

A Szallas.hu adatai szerint a foglalások átlagos hosszát tekintve a három éjszakára szóló belföldi pihenések száma nőtt leginkább: csaknem másfélszeresére 2015 első negyedévéhez képest.

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy szemben az előző évvel 2016 első három hónapjában háromszor annyi volt a kikapcsolódással tölthető hosszú hétvégék száma – idézi a közlemény Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezető igazgatóját. Az internetes oldal elemzése szerint az utazók csaknem fele a 3-5 csillagos hotelek gőzfürdőibe menekült a tél végi és kora tavaszi hidegek elől.  

 

A 10 legnépszerűbb hazai település az év első 3 hónapjában
(Zárójelben a tavalyi év hasonló időszakának helyezései.)

  1. Budapest (1.)
  2. Eger (2.)
  3. Gyula (9.)
  4. Hajdúszoboszló (4.)
  5. Hévíz (-)
  6. Pécs (3.)
  7. Szeged (6.)
  8. Siófok (-)
  9. Miskolctapolca (10.)
  10. Debrecen (5.)
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)