Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kolbászra, magyar! Megnyitották az öt napig tartó hatodik Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterHÍREK • 2016. március 12. 07:00
Kolbászra, magyar! Megnyitották az öt napig tartó hatodik Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát
Disznótor, kolbászgyár, gyerekprogramok, koncertek és finom ételek várják a látogatókat a várkertben
A tavalyi kihagyás után idén gőzerővel indult útjára a VI. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra a várkertben pénteken délután. Az idei esemény fővédnöke dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, házigazdája Benke Laci bácsi. Az öt naposra tervezett esemény péntek délutáni megnyitóján köszöntőt mondott Kónya István alpolgármester, aki a látogatók üdvözlésekor fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a gyulai hústermékek sikerét bizonyítja egy nemrégiben készült tanulmány, amiből kiderült, hogy Gyula város nevének hallatán országunk lakói a vár és a helyi fürdő mellett a gyulai kolbászra asszociálnak elsőként.
____Eredeti-GYHRCSD_009.JPG

Benke laci bácsi böllérkirály megmondta: Kolbászra, magyar!

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Sok munka és áldozat vezet el odáig, hogy egy termék végül ilyen népszerű legyen itthon és külföldön egyaránt – emelte ki Gyula város alpolgármestere.

A köszöntések sorát Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatója folytatta, aki azt tartotta fontosnak elmondani, hogy a térség sikeréhez hatékonyan járulnak hozzá a hasonló rendezvények. – Büszkék lehetünk arra a teljesítményre, amit ez a régió nyújt – tette hozzá Katona Ilona.

Cink Attila, Gyergyószentmiklós alpolgármestere is szót kért az indulásnál. Az esemény szakmai partnereinek képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy minden alkalommal szívesen járnak Gyulán és a vasárnapi fesztiválnapon egy örmény levesételt készítnek el és mutatna be minden érdeklődőnek. Benke László, mindenki Laci bácsija csak annyit fűzött hozzá: – Kolbászra, magyar! Üljünk itt együtt majd a századik alkalomnál is!

Az esemény a gyulai hentesek előadásával folytatódott. A helyeik Stéberl Andrásról, a gyulai kolbászgyártás híres elindítójára emlékeztek meg. A színpadon ezután a Pernahajder Campbell zenekar következett. Az első estéről sem hiányzott a humor, Beliczai Balázs szállította azt. A programnapot Péter Szabó Szilvia élő koncertjével zárta, legvégül pedig igazi diszkó volt.

 

____Eredeti-GYHRCSD_026.JPG

mi szem-szájnak ingere

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szombaton reggel 9 órakor a fesztivál csíkszentmiklósi hagyományőrzők disznóvágással indul el. Az ételbemutatók, gasztronómiai kiállítások sorában fél 11-től Pepe Manó mesél a gyerekeknek a várkertben. A nap fő eseménye Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar 21 órakor kezdődő koncertje lesz.

Vasárnap reggel újra disznóvágás indítja a napot, majd a kézműves foglalkozás, játékok, tánc és rengeteg zene után 21 órakor Nótár Mary énekel. Hétfőn szintén reggel indul a fesztiválozás, ami délelőtt egy gyermekeknek szóló kolbászkészítő-programmal folytatódik. Este a Honeybeast dalait hallgathatják meg a várkertbe látogatók. Kedden, a fesztivál utolsó napján 10 órakor indulnak a programok. A kolbászkészítési bemutatót sonkasaccolás, azt pedig néptánc követi. A VI. Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát a Kontor band nagykoncertje zárja.

A fesztiválra a jegyek a helyszínen válthatók 900 forintos áron, ami gyulaiak számára kedvezménnyel, 600 forintért vásárolható meg. Jó tudni, hogy 6 év alatt gyermekeknek ingyenes a belépés. A részletes program a rendezvény hivatalos honlapján olvasható. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)