Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulaiaknak március 4-én megnyílik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gy. H. • HÍREK • 2016. február 20. 15:00
A gyulaiaknak március 4-én megnyílik a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont
A turisták a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra idején kukkanthatnak be először a kastélymúzeumba
Két hetet kell várniuk a gyulaiaknak, hogy bemehessenek a felújított Almásy-kastélyba – ezt ígéri a kastélyt üzemeltető Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. A kiállítás próbaüzemére jelképes jegyárral juthatnak be az első gyulai látogatók – tájékoztatta lapunknak a kft. kommunikációs vezetője, Fábián Tamás.
____Eredeti-G0069457_resize.JPG

Íme a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Fotó: Gyulai Hírlap – Bagyinszki Zoltán

– Két évvel és néhány nappal az alapkőletétel után megnyílik a felújított gyulai Almásy-kastély. A közel 2,5 milliárd forintból megszépült épületet, illetve a benne kialakított különleges tárlatot a helyiek ismerhetik meg elsőként. A városvezetés és a kastélyt üzemeltető Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. a gyulai lakosoknak szeretne kedvezni ezzel a lehetőséggel. A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont első vendégei nemcsak a Hétköznapok és ünnepek egy alföldi kastélyban című állandó kiállítást járhatják be, hanem az épületben kialakított Kastély kávézóval, valamint a múzeum- és ajándékbolttal is megismerkedhetnek – mondta el a kommunikációs vezető.

A gyulai lakcímigazolvánnyal rendelkezők március 4–9. között – 500 forintos teljes és 300 forintos kedvezményes áron – válthatnak belépőjegyet a kastélyba.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont első időszaki kiállítása március 14-től látogatható. A Szabadságunkért harcoltak című tárlaton Plohn József negyvennyolcas honvédekről, valamint Dömötör Mihály ötvenhatos forradalmárokról készített portréi láthatók.

– A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont március 11-től bővíti a próbaüzem látogatói körét. A Gyulai Kolbász- és Sódarmustra sok turistát hoz a városba, ezt szeretnénk mi is kihasználni. Ettől a héttől még nagyobb érdeklődésre számítunk, mindez remek alkalom lesz arra, teszteljük az épület befogadóképességét és a kiállítás látogatóinak közlekedtetését. A kibővített próbaüzemben, március 11–15. között 1500 forintos és 800 forintos áron kínáljuk majd a belépőket. A gyulai lakosoknak ekkortól él a később is folyamatosan biztosított 50 százalékos kedvezmény. Ezekben a napokban egyébként múzeumpedagógiai programokkal is várjuk az érdeklődő családokat – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Fábián Tamás.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont hivatalos átadási ünnepsége március 18-án lesz. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)