Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Magyar Igazság és Élet Pártja Gyulai Szervezete nyílt levelet intézett Florin Vasilonihoz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. december 04. 14:09
A Magyar Igazság és Élet Pártja Gyulai Szervezete nyílt levelet intézett Florin Vasilonihoz
Singer Attila arra kéri a gyulai románokat, hogy emeljék fel szavukat az elmúlt napok eseményei kapcsán

A Magyar Igazság és Élet Pártja Gyulai Szervezete nyílt levelet intézett Florin Vasilonihoz, Románia gyulai főkonzuljához. A Magyar Igazság és Élet Pártja tiltakozik a Romániában zajló hatósági túlkapások ellen.

Tisztelettel kérjük Florin Vasilonit, hogy minden hatalmát latba vetve védje meg a jelenlegi romániai területeken élő magyar és nem csak magyar kisebbséget, ahogy teszi ezt Magyarország is a román kisebbséggel. A Magyar Igazság és Élet Párja Gyulai Szervezete követeli, hogy a román hatóságok azonnali hatállyal helyezzék szabadlábra Beke Istvánt, s őt kövessék meg az alaptalan vádak miatt, valamint kárpótolják őt és meghurcolt családját! Továbbá követeljük, hogy kérjenek bocsánatot a romániai magyaroktól és a teljes magyarságtól! – olvasható a pártszervezet közleményében.

Singer Attila elnök azt írja, hogy Gyula városa ezer szállal kötődik a Magyarországtól elszakított területekhez – kiváltképp Partiumhoz és Erdélyhez –, és városunkban jelentős számú román kisebbség van, akikkel évszázadok óta él a magyarság békében és jó kapcsolatban. A MIÉP arra kéri a gyulai románokat, illetve az őket képviselő helyi nemzetiségi szervezeteket, hogy emeljék fel szavukat az elmúlt napok eseményei kapcsán, minden lehetséges eszközzel álljanak ki Beke István és más, alaptalanul meghurcolt személy ellen.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)