Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szekeres Balázs lett Gyula idei diákpolgármestere

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. október 22. 17:30
Szekeres Balázs lett Gyula idei diákpolgármestere
Az Erkel Ferenc Gimnázium diákja felrázná a gyulai fiatalokat
Szekeres Balázs lett Gyula új diákpolgármestere. A Gyulai Diáknapokat (GYUDIN) záró választásra tíz iskolából 250 elektort delegáltak, közülük 218-an voksoltak a három jelöltre. Az eredményeket október 21-én hirdették ki a Vigadóban, a győztesnek dr. Görgényi Ernő polgármester és Nyári Adrienn leköszönő diákpolgármester adta át a város kulcsát és a polgármesteri láncot.
____Eredeti-GYHRCSD_0029.JPG

Szekeres Balázs átveszi a város kulcsát 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szabó Enikő, a GYUDIN-t szervező Mi egy Másért Gyulai Közhasznú Egyesület szakmai vezetője lapunk kérdésére elmondta: a programsorozat a 2005–2006-os tanévben indult útjára. Idén a rendezvény keretében szakmai napot is szerveztek az elektoroknak és a nemrég megalakult városi diákönkormányzat tagjainak.  

Öröm a választás estéjén

– A jelöltek hétfőn és kedden kampányolhattak a gyulai oktatási intézményekben. Az általános iskolások a választást megelőző napon, míg a középiskolások a voksolás napján adhatták le szavazataikat – avatott be a részletekbe a szakmai vezető.  

A választás eredményét ismertető Ament Balázs kiemelte: idén a Harruckern iskola is delegált elektorokat, így mind a tíz gyulai oktatási intézmény részt vett a szavazáson. Míg tavaly három lány indult a polgármesteri posztért, addig idén csak fiúk szálltak versenybe a pozícióért – tette hozzá az egyesület elnöke.

A 2015-ös választáson nagyarányú győzelem született. Szekeres Balázsra, az Erkel gimnázium tanulójára 102 voksot adtak le, míg riválisaira, Rokszin Martinra, a román gimnázium diákjára és Vaszkán Balázsra, a Karácsonyi iskola tanulójára 77, illetve 39 szavazat érkezett.

Dr. Görgényi Ernő köszöntőjében hangsúlyozta: a gyulai diákság hasznos javaslatokkal járult hozzá a Bay Zoltán-ösztöndíjról szóló rendelet megalkotásához. A városvezető azt kérte a fiataloktól, hogy továbbra is segítsék ötleteikkel és észrevételeikkel a diákokat érintő intézkedések kidolgozását.

– A legfontosabb célunk, hogy felrázzuk a gyulai diákságot – fogalmazott az újonnan megválasztott diákpolgármester lapunknak. Szekeres Balázs azt szeretné, ha több olyan fiataloknak szóló programot szerveznének, amelyen aktívan, valódi közösséget alkotva vennének részt a tanulók. Mint mondta, a GYUDIN-t a békéscsabai Garabonciás Napokhoz hasonlóvá szeretné tenni.  

A 11.-es fiú arról is beszélt, hogy a két alpolgármesterrel szorosan együttműködik majd, és reményei szerint a jövőben az iskolák közötti összetartás is erősödni fog. Arra a kérdésre, hogy mi ösztönözte a választáson való megmérettetésre, elmondta, mindig is vonzotta a politika és a közösség előtt való véleménynyilvánítás, így a jelöltség jó lehetőség volt arra, hogy kipróbálja magát ezen a területen. 

 

GYULAI HÍRLAP • 2015. november 01. 23:52
Az Erkel Ferenc Gimnázium diákja felrázná a gyulai fiatalokat
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)