Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Varga Ambrus lett idén Gyula diákpolgármestere

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2016. október 21. 15:00
Varga Ambrus lett idén Gyula diákpolgármestere
Az erkeles diák a koraszülött-mentőautóra szeretne gyűjteni
Ahogy a Gyulai Diáknapok, úgy a diákpolgármester-választás sem maradhatott el idén, amelynek végeredményét október 20-án hirdették ki a Kultur Caféban. Idén az Erkel Ferenc gimnázium diákja, Varga Ambrus lett a befutó, a 151 leadott szavazatból 115-öt sikerült begyűjtenie. A város kulcsát és a polgármesteri láncot dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Szekeres Balázs, a leköszönő diákpolgármester adták át a győztesnek.
____Eredeti-_MG_2757.jpg

Így ünnepelték a megválasztott diákpolgármestert 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Az este a GYUDIN keretein belül megrendezett slam poetry verseny eredményhirdetésével kezdődött. A díjakat Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője és Ament Balázs, a központ irodavezetője adták át. A verseny győztese Bencze Gréta lett, az Erkel gimnázium tanulója, aki először állt közönség elé ilyen típusú megmérettetésen.

Bencze Gréta, a slam poetry verseny győztese  

A diák-polgármesteri címért Pál Beáta és Varga Ambrus indultak, előbbi a Karácsonyi János gimnáziumból, utóbbi az Erkel Ferenc gimnáziumból. 213 elektor jelezte részvételi szándékát a hét során. Annyi változás történt az idei évben, hogy az általános iskolásokhoz mozgóurnát vittek ki, a többieknek viszont el kellett mennie az ifjúsági központ épületébe, hogy leadhassák voksaikat. 151 érvényes szavazat érkezett végül, ami sajnos az utóbbi évek legrosszabb részvételi aránya.

Varga Ambrus, az új diákpolgármester 

Dr. Görgényi Ernő is köszöntötte az összegyűlteket, és kiemelte, hogy örülne annak, ha a jövőben az összes iskola részt venne a diákpolgármester-választáson, illetve kezdeményezte, hogy a megválasztott diákpolgármester és diák-alpolgármester dolgozzon össze a békéscsabai diákpolgármesterrel és együtt próbáljanak meg a tanulókért, a diákságért dolgozni.

Végül Varga Ambrus lett a diákpolgármester, magabiztos fölénnyel nyerte meg a választást, 115 szavazattal. Az erkeles diák azt mondta, hogy szeretné, ha az összes kiírt programját megvalósíthatná. Mint elmondta, az egész város összefogott a koraszülött-mentőautó ügyében, szerinte a diákság is tud tenni ennek érdekében, így szeretne egy jótékonysági estet szervezni, hogy hamarabb megvalósulhasson a kezdeményezés.

A Gyulai Diáknapok rendezvénysorozatát és a diákpolgármester-választást a Get over it zenekar koncertje zárta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)