Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az állami juttatáson túl 69 tanulót részesített iskolakezdési támogatásban a gyulai önkormányzat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. szeptember 15. 14:00
Az állami juttatáson túl 69 tanulót részesített iskolakezdési támogatásban a gyulai önkormányzat
Az állami és a helyi rendeletnek köszönhetően összesen 787 gyermek tanévkezdését segítették városunkban
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez kapcsolódóan 404 család 718 gyermeke részesült 5800 Ft értékű Erzsébet-utalványban Gyulán. Ezen túl Gyula Város Önkormányzata települési támogatást rendelt el olyan rászoruló családok részére, amelyek nem jogosultak rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, viszont anyagi helyzetük mégsem olyan erős, hogy ne jelentsen terhet számukra a tanévkezdés. Ennek a helyi rendeletnek köszönhetően további 45 gyulai család 69 gyermeke összesen 400200 forint, egyenként 5800 Ft értékű Erzsébet-utalványt kapott – derült ki dr. Görgényi Ernő polgármester szeptember 15-i sajtótájékoztatóján a gyulai városháza ovális termében.
____Eredeti-_DSC9580.JPG

dr. görgényi ernő sajtótájékoztatója a városháza ovális termében

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A városvezető elmondta, az önkormányzat az idén márciustól átalakított helyi szociális gyermekvédelmi rendszer keretében települési támogatásként járult azon gyermekek nevelési költségeihez, amelyek az iskoláztatás miatt jelentkező többletkiadások miatt anyagi segítségre szorultak. Az állami és helyi rendeletnek köszönhetően így összesen 787 gyermek tanévkezdését segítették városunkban.

A települési támogatás akkor járt, ha az egy főre számított havi jövedelem nem haladta meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, és a család tagjainak nincs vagyona. A kérelmet formanyomtatványon augusztus 15. napjáig lehetett benyújtani.  A rendszeres  gyermekvédelmi kedvezményhez kapcsolódó támogatást a jogosultaknak nem kellett külön kérelmet beadni, ők a 2015. augusztus 1. napján fennálló jogosultsággal automatikusan részesültek az állami támogatásban. Az utalvány mindkét esetben tanszer és ruházat vásárlására volt felhasználható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)