Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 1980 tanuló kezdi meg a tanévet a gyulai állami fenntartású iskolákban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Súr EnikőHÍREK • 2015. augusztus 26. 09:00
1980 tanuló kezdi meg a tanévet a gyulai állami fenntartású iskolákban
A legtöbb oktatási intézménybe már megérkeztek a tankönyvek

Hamarosan véget ér a két és fél hónapos nyári vakáció. Gyulán, az állami fenntartású köznevelési intézményekben 1980 tanulónak csengetnek be szeptember 1-jén. A most induló tanévben a diákok 181 napot járnak majd iskolába, a tanítás 2016. június 15-ig tart.

____Eredeti-tanevnyito.jpg

Egy korábbi tanévnyitó az implom iskolában 

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Teleki-Szávai Krisztina, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyulai Tankerületének megbízott igazgatója lapunk megkeresésére elmondta: a négy állami működtetésű gyulai általános iskolába és az Erkel Ferenc Gimnáziumba idén 289 elsős iratkozott be. Ez a szám némileg kevesebb, mint a tavalyi, az elmúlt tanévben ugyanis 317 tanuló kezdte meg általános vagy középiskolai tanulmányait.

A Bay Zoltán tagintézményben 16, a Dürer Albert általános iskolában 41, az Implom József általános iskolában 89, az 5. számú általános iskolában 34, míg az Erkel gimnáziumban 109 elsős ült be az iskolapadba.           

Teleki-Szávai Krisztina közölte: a gyulai tankerülethez tartozó gyulai, kétegyházi, lökösházi és eleki oktatási intézményekben 3610 diák kezdte meg az idei tanévet. A gyulai, eleki, szabadkígyósi, újkígyósi és méhkeréki művészetoktatási intézményekben a tervezett létszám 1144.   

A tanulók először októberben pihenhetnek majd, az őszi szünet október 26-tól október 30-ig tart. Téli vakációra december 21. és 31. között mehetnek a diákok, a téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 18-án, a szünet utáni első tanítási nap 2016. január 4-én lesz. A tavaszi szünet 2016. március 24-én kezdődik és március 29-én ér véget. 

A megbízott igazható azt is elmondta: a legtöbb gyulai iskolába már megérkeztek a tankönyvek, és iskolakezdésig az összes intézmény megkapja a tankönyvcsomagokat.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)