Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jól fújtak a gyulai rezesek a XI. Országos Mélyrézfúvós versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gahler Erika • KULTÚRA • 2015. június 18. 09:00
Jól fújtak a gyulai rezesek a XI. Országos Mélyrézfúvós versenyen
Gyula várost Kozma Cristopher és Gahler Andreas képviselte az országos megmérettetésen
____Eredeti-rezfuvos.jpg

képünkön (balról jobbra) Fekete Katalin, Kozma Cristopher, Gahler Andreas és Döge Csaba

Fotó: Gyulai Hírlap

Június 5. és 7. között rendezték meg a XI. Országos Mélyrézfúvós verseny döntőjét, melyre az országból, a területi válogatókat követően 57 versenyző jutott tovább.

Gyula várost az április 11-én, Szegeden megrendezett területi válogatón a gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolából Kozma Cristopher és Gahler Andreas képviselte. Felkészítő tanáruk Döge Csaba. A nagyon szép pontszámmal továbbjutott tanulók az elmúlt napokban megmutathatták tudásukat az ország legjobbjai között Kiskunfélegyházán, a három napos versenyen.

Döge Csaba, Fekete Katalin zongorakísérő és a két ifjú muzsikus kitartó és szorgalmas munkája meghozta gyümölcsét. A világhírű zeneművészekből álló szakmai zsűri Gahler Andreasnak a verseny III. korcsoport, tenor/baritonkürt kategóriában az országos második helyezést ítélte meg, Kozma Cristopher szintén a III. korcsoportban, harsona kategóriában országos ötödik helyen végzett.

Gahler Andreas a Gyulai Implom József Általános Iskola 7.a osztályos tanulója, Kozma Cristopher a Nicolae Balcescu Román Gimnázium és Általános iskola 8. osztályos tanulója, aki tanulmányait 2015. szeptemberétől a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskolában folytatja.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)