Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fogvatartottak takarították a gyulai evangélikus templomot és környékét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. május 22. 16:10
Fogvatartottak takarították a gyulai evangélikus templomot és környékét
Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Gyulai Evangélikus Egyház
____Eredeti-_DSC5083.JPG

Fogvatartottak takarították a gyulai evangélikus templomot és környékét

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Gyulai Evangélikus Egyház között létrejött megállapodás keretében fogvatartottak takarították ki a gyulai evangélikus templomot, majd hozták rendbe az istenháza környékét május 21-én délelőtt. A két szervezet közötti megegyezés egyik eleme, hogy az intézet fogvatartottjai körülbelül negyedévente különböző módon járulnak hozzá az egyház ingatlanjának tisztántartásához, illetve környezetének rendbetételéhez.

A Gyulai Hírlapnak Hafenscher Csaba Zoltán ezredes intézetparancsnok hangsúlyozta, a tevékenység nem munkáltatás, hanem kimondottan önként jelentkezés alapján történik, azzal a céllal, hogy a fogvatartott az elkövetett cselekményt valamilyen szinten törlessze a külső közösség felé. A parancsnok elmondta, a tevékenységben a Házi praktikák elnevezésű szakkör azon tagjai vesznek részt, aki megfelelnek az intézetbiztonsági szűrőkön.

Hafenscher Csaba Zoltán kifejtette, a tevékenység a fogvatartottakra lelkiismereti szempontból is pozitívan hat, ugyanakkor előnyükre válik az is, hogy szabadulásuk után, otthonaikban is tudják majd használni a háztartási ismereteket. A parancsnok lapunknak elmondta, a tervek szerint hamarosan hasonló együttműködés jön létre az Erkel Ferenc Művelődési Központ illetve a Vigadó fenntartóival is.

Balázs Viktória, a Gyulai Evangélikus Egyházközség lelkésze elmondta, január óta jár hetente a börtönbe foglalkozásokat és bibliaórákat tartani. Ennek fejében jött a felajánlás, hogy a jóvátételi program keretében a fogvatartottak segítenének a templom takarításában, környékének rendben tartásában.

Az egyik fogvatartottól megtudtuk, nagyon szívesen vesz részt jóvátételi tevékenységben, hiszen szívesen segít másoknak, és nem utolsósorban kisebb-nagyobb időre elhagyhatja az intézet falait is. Mindez jól jön szabadulás előtt, és a társadalomba való visszailleszkedés szempontjából is hasznos.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)