Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Térítésmentesen étkezhetnek a rászoruló gyulai gyerekek a nyári szünidőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. május 11. 16:15
Térítésmentesen étkezhetnek a rászoruló gyulai gyerekek a nyári szünidőben
Dr. Görgényi Ernő: a városvezetés egyik legfontosabb célja a gyermekszegénység elleni küzdelem
A nyári szünidőben 341 rászoruló gyermeknek biztosít ingyenesen napi egyszeri meleg ételt a gyulai önkormányzat – közölte dr. Görgényi Ernő polgármester május 11-ei sajtótájékoztatóján. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő óvodások, általános iskolások és középiskolások 53 napon át, június 16-tól augusztus 28-ig étkezhetnek térítésmentesen.
____Eredeti-sajtaj_gyermeketk_2015.jpg

Dr. görgényi ernő a városháza ovális termében tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Dr. Görgényi Ernő kiemelte: a városvezetés egyik legfontosabb célja a gyermekszegénység elleni küzdelem. A polgármester elmondta: a gyulai önkormányzat 2006 óta vesz részt a kormány nyári gyermekétkeztetési programjában.

– 2011-ben 300 gyulai gyermek 50 napon át, 2012-ben 340 gyermek 53 napon keresztül, 2013-ban 301 gyermek 53 napig, míg 2014-ben 319 gyermek 50 napon át jutott térítésmenetesen meleg ételhez pályázati támogatásból, önrész biztosítása mellett – fejtette ki a városvezető. Dr. Görgényi Ernő hozzátette: tavaly öt napon át önkormányzati forrásból, saját kezdeményezésre 316 gyermek kapott meleg ételt a téli szünidőben.

A polgármester azt is elmondta: idén az igényelt támogatás mértéke 6 millió 692 ezer forint, ehhez 1 millió 259 ezer forint önerőt biztosít a város. Azoknak a gyulai gyerekeknek, akik a nyári napközis táborban étkeznek, szabadidős programokat is szervez az önkormányzat. Emellett az ételt a Gyulakonyhánál és a dénesmajori közösségi házban is át lehet venni.

A gyulai önkormányzat már benyújtotta pályázatát az emberi erőforrások miniszteréhez, a képviselő-testület május 12-ei rendkívüli ülésén erősítheti meg a döntést. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)