Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bakancsosok és túrabringások szelték át Gyula várost

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • MAGAZIN • 2015. augusztus 29. 11:00
Bakancsosok és túrabringások szelték át Gyula várost
A 25. alkalommal megrendezett Mályvád teljesítménytúrára összesen mintegy 360-an neveztek
Térképet szorongató bakancsosok és vidám túrakerékpárosok szelték át augusztus 29-én reggel a gyulai belvárost, hogy megbirkózzanak a Mályvád teljesítménytúra valamelyik szakaszával. Az Implom József Általános Iskola udvarán jó hangulatban telt a rajt, s mivel a túra nem verseny jellegű, baráti társaságok évről évre előszeretettel verődnek össze egy kisebb-nagyobb sétára, kerótúrára. Az időjárás idén kedvezett a természetjáróknak, delelő környékén azonban elkelt a fejfedő.
____Eredeti-_DSC9060.JPG

idén mintegy 360-an neveztek a Mályvád teljesítménytúrára

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Mályvád teljesítménytúra Dél-Alföld legnagyobb gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrája, amelyet évente egyszer rendez meg a Körösök Völgye Turista Egyesület. Az útvonal kiemelt értéke a festői Mályvádi-erdő, de a túra útba ejti a gyulai várat, a duzzasztót, a gyulavári kastélyt, Városerdőt, elvisz Szanazugba, elvezet Doboz mellett, és betér a Pósteleki kastélyhoz is. A résztávok alapja egy 55 km-es körtúra, de a gyalogosoknak lehetőségük van a 40, 30 vagy a 20 km-es résztáv teljesítésére is. Kerékpárral csak az 55 km-es táv választható.

A Gyulai Hírlapnak Tolnai László elnökségi tag elmondta, a Mályvád teljesítménytúra idén jubilál, 2015-ben 25. alkalommal vághatnak neki a távnak a vállalkozó kedvű turisták. Mint kifejtette, egyre inkább divatja van a kerékpáros túrázásnak, egyre több biciklis rendezvény van, és a Mályvád túrán is egyre több kerékpáros nevez. Az elnökségi tagtól megtudtuk: időjárásfüggő, hogy mennyien indulnak a túrán, ezúttal – a tavalyi évhez hasonlóan – körülbelül 360-an neveztek, ennek mintegy fele drótparipán teszi meg az utat, az 55 kilométeres, klasszikus gyalogtúrát mintegy 60-an választották.

Szilágyi János harmadik éve indult a teljesítménytúrán, és ezúttal is kerékpárral, baráti társaságban vágott neki a távnak. A gyulai férfi lapunknak elmondta, idén kipróbálta volna gyalog is az 55 kilométert, ám senki más nem vállalkozott rá a csapatban, így inkább a jó társaság mellett döntött. Mint elmondta, legjobban a Mályvádi-erdőt és a pósteleki részt kedveli. Ahogy az elmúlt években, idén is lazára veszik a túrát: közben biztos megállnak többek között fürdeni is. Ugyanakkor érdemes tartani a szintidőt, és nem elkésni, mert a célban bográcsos gulyás várja a túrázókat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)