Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Finisben a gyulai kórház új sebészeti tömbjének átadása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. április 28. 21:30
Finisben a gyulai kórház új sebészeti tömbjének átadása
Dr. Kövesdi József: a költözés a tervek szerint júniusban fejeződik be
Május végére elkészül a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház új sebészeti tömbje – közölte április 28-ai sajtótájékoztatóján dr. Kövesdi József megbízott főigazgató. A több mint 11 ezer négyzetméteres, hatszintes épületben a haemodinamikai laboratórium, a központi intenzív osztály, a központi műtő és a sebészeti osztályok kapnak helyet.
GYHRCSD_014.JPG

dr. Kövesdi József (képünkön jobbra) és kónya istván fórum keretében tájékoztatta a lakosságot 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Dr. Kövesdi József kiemelte: a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében az elavult, pavilonrendszerű kórházépületek helyett gazdaságos fenntartású tömbkórházakat alakítottak ki az ország több pontján, köztük Gyulán. A Pándy Kálmán kórház projektje több mint 6 milliárd forintból valósult meg.  

A megbízott főigazgató elmondta, a sebészeti tömböt május 31-én adják át, a költözés júniusban zárul le. Az új épület használatbavételét követően, őszre a Kárpát utcában működő gyermekosztályt is átköltöztetik a régi, felújított sebészeti tömbbe. Dr. Kövesdi József hozzátette, a külső telephely megszüntetésének nem csak gazdasági haszna lesz, a fejlesztés révén megszűnik a beteg gyermekek utaztatása, és a koraszülöttek ellátását sem nehezíti tovább a távolság.  

A sajtótájékoztatót követő lakossági fórumon Kónya István alpolgármester az egész megye egészségügyi helyzetére kiható, nagy volumenű beruházásnak nevezte a fejlesztést. Mint kifejtette, a projekt tovább erősítheti a gyulai kórház kiemelt szerepét a térségben, és meghatározza a város egészségügyi helyzetét.

A fórumon elsősorban a parkolási lehetőségekről érdeklődtek a lakosok. Kónya István válaszában elmondta, az önkormányzat keresi a megoldást arra, hogy minél több parkolóhelyet tudjanak biztosítani a kórházba érkezőknek. 

GYULAI HÍRLAP • 2015. április 30. 15:12
Dr. Kövesdi József: a költözés a tervek szerint júniusban fejeződik be
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)