Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Térítésmentes vizuálart-terápia a Gyulai AlkotóKör tagjaival a Kohán Képtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. április 23. 09:00
Térítésmentes vizuálart-terápia a Gyulai AlkotóKör tagjaival a Kohán Képtárban
Kukár István: A Kohán és én című alkotásomban például az a kapocs, hogy én nem úgy csinálom, mint Kohán
____Eredeti-_DSC4362.JPG

Kukár istván: kohán és én

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Kohán és én munkacímmel képzőművészeti tárlatot hirdetett a Gyulai AlkotóKör. A felhívásra beérkezett munkákat április 24-én, pénteken 16.30-tól mutatják be a gyulai Kohán Képtárban, ahol a felhozatal számtalanféle technikával készült, gondolatébresztő alkotásarzenált ígér a 105 éve született gyulai festő égisze alatt.

A Gyulai Hírlapnak Kukár István képzőművész-tanár elmondta, egy GYAK-gyűlésen találták ki a címet, amely medret szabhat az alkotások sokszínűségének.

- Mondtam az alkotóknak: „Fessél olyat, mint Kohán vagy egészen mást!” Én komolyan vettem a feladatot. A Kohán és én című alkotásomban például az a kapocs, hogy én nem úgy csinálom, mint Kohán. Kohánt egyébként is nagyon szeretem, sőt, csodálom. Ekkora képekhez, amely az ő munkásságára jellemző, eddig nem nagyon volt merszem hozzáfogni. Erre az alkalomra létrehoztam az eddigi legnagyobb festményemet, de a Kohán Képtárban, az 1,2m×2m méretű kép installálásakor kiderült, hogy nem is olyan nagy… A vegyes technikával készült, több részből álló képemen vannak „Kohán-idézetek”, az alföldi táj komorsága, izzósága, valamint ezek többféle megfogalmazásban. Van egy romantikusabb meg egy kicsit higiénikusabb, műanyag ízű megjelenítése is, amely egy pólóval kicsit kicsúcsosul a pop-art irányába. A motívum ugyanaz, az Alföld, a „nagy sömmi”. Mi, gyulavári emberek is ismerjük ezt, pl. a Péli-gyepről gyönyörűen látható… – mutatta be a Kohán-inspirációját és saját alkotását Kukár István.

A kiállítást Novák Attila képzőművész nyitja meg. Megtekinthető május 18-ig.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)