Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az önkormányzat szerint a terepralifutam növeli Gyula vendégforgalmát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. március 31. 19:30
Az önkormányzat szerint a terepralifutam növeli Gyula vendégforgalmát
Gyulai önkormányzat: a turisztikai szektor Gyulán több száz embernek biztosít megélhetést
„Gyula városa 2008 óta ad otthont tereprally futamnak, a rendezvény pedig minden évben bizonyította, hogy jelentősen hozzájárul a vendégforgalom növekedéséhez, bevételt hozva ezzel városunknak, a vállalkozásoknak és az önkormányzatnak egyaránt” – olvasható abban a közleményben, amelyet a gyulai önkormányzat juttatott el lapunkhoz Bod Tamás március 31-ei sajtótájékoztatójára reagálva. Mint arról a Gyulai Hírlap online oldalán beszámoltunk, az Együtt és az MSZP önkormányzati képviselője kijelentette: nem támogatná közpénzből a Gyulai Várfürdő Kupát.
Eredeti-varoshaza_1.jpg

A gyulai városháza

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

A gyulai önkormányzat közleményben reagált Bod Tamás sajtótájékoztatójára. A turisztikai szektor Gyulán több száz embernek biztosít megélhetést, ezért az önkormányzat évek óta támogatja azokat a rendezvényeket, amelyek növelhetik Gyula vendégforgalmát – olvasható a sajtóközleményben.

Azt is írják: a város „a sokszor nehéz helyzetben lévő rendezvényszervezők" munkáját 2011 óta azzal is segíti, hogy térítésmentesen biztosítja számukra a programnak helyet adó közterületet.

Az önkormányzat álláspontja szerint a terepraliverseny forintban is kifejezhető mértékben járul hozzá a városmarketing erősítéséhez. Mint fogalmaznak, a futamot a nagy sporttelevíziók közvetítik.  

„A Cargo Racing Kft. az idén másodjára szervezi meg a versenyt, a tavalyi évben már bizonyította, hogy megbízható, tisztességes partnere önkormányzatunknak, a kapott támogatással a szigorú szabályoknak megfelelően (például csak NAV-igazolással bizonyítottan köztartozás-mentes vállalkozás kaphat támogatást) pontosan elszámolt” – teszik hozzá.

Az alábbiakban teljes terjedelmében elolvashatják a gyulai önkormányzat közleményét.

***

„A turisztikai szektor Gyulán több száz munkahelyet biztosít. A turizmus sikeres működéséhez elengedhetetlenül szükségesek a nagy rendezvények, amelyek sok vendéget vonzanak városunkba. Ezért az önkormányzat hagyományosan támogatja a turisztikai jelentőséggel bíró rendezvényeket. 2011 óta nemcsak pénzbeli támogatást nyújtunk, de térítésmentesen biztosítjuk a rendezvényhez szükséges közterületet is, ezzel is segítve a sokszor nehéz helyzetben lévő rendezvényszervezők eredményes munkáját. Gyula városa 2008 óta ad otthont tereprally futamnak, a rendezvény pedig minden évben bizonyította, hogy jelentősen hozzájárul a vendégforgalom növekedéséhez, bevételt hozva ezzel városunknak, a vállalkozásoknak és az önkormányzatnak egyaránt. A versenyről a nagy sporttelevíziók adnak közvetítéseket, ezzel forintban is kifejezhető mértékben járulva hozzá a városmarketing erősítéséhez. A Cargo Racing Kft. az idén másodjára szervezi meg a versenyt, a tavalyi évben már bizonyította, hogy megbízható, tisztességes partnere önkormányzatunknak, a kapott támogatással a szigorú szabályoknak megfelelően (például csak NAV-igazolással bizonyítottan köztartozás-mentes vállalkozás kaphat támogatást) pontosan elszámolt. Az idén is a szigorú jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő támogatási szerződés alapján biztosítjuk a rendezvénynek a Képviselő-testület által megszavazott 1 500 000 Ft támogatást. A szerződés, mint ahogyan a tavalyi is, nyilvános és bárki által megismerhető. A rendezvényhez mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

Gyula Város Önkormányzata”

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)