Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Óriási hazai dominancia az VII. Várfürdő Kupán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. október 30. 13:00
Óriási hazai dominancia az VII. Várfürdő Kupán
A fürdővárosi úszók 29 arany, 30 ezüst és 25 bronzérmet szereztek a hazai rendezésű versenyen

Immár hetedik alkalommal rajtolt el a Várfürdő Kupa elnevezésű úszóverseny mezőnye október 27-én. A Gyulai Várfürdő Kft. szervezésében életre hívott sporteseményen Széchy Tamásra emlékezve versengtek egymással a fiatal úszótehetségek.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A megmérettetés rangját kiválóan példázza, hogy tizennégy klub közel ezer nevezése érkezett a szervezőkhöz, ennek megfelelően hatalmas úszócsatákat láthattak a kilátogatók. A Gyulai Várfürdő sportuszodájának 50 méteres versenymedencéjében a korosztályok legjobbjai négy úszásnemben és három távon csaphattak össze egymással. A fiatal úszótehetségeket felsorakoztató mezőny egyéni elismerései mellett a csapatverseny legjobbjai is díjazásban részesültek. A legsikeresebb klub jutalmaként a Várfürdő Kupa Vándorserlegét vehette át.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A Gyulai Várfürdő úszószakosztálya kiváló versenyt tudhat maga mögött, hiszen sportolóinak köszönhetően toronymagasan nyerte meg a csapatversenyt. Tóth András és edzői csapatának tanítványai 29 arany, 30 ezüst és 25 bronzérmet szereztek a hazai rendezésű kihíváson, amelynek köszönhetően 605 ponttal végeztek az összetett ragsor első helyén.

A „várvárosi” úszóklub versenyezői közül Veres Laura teljesítménye emelhető ki a leginkább, a fiatal úszónő hét arany mellett egy ezüstérmet akaszthatott a nyakába.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A fürdővárosi klub tehetségei nem pihenhetnek sokat, hiszen a november 7. és 10. között Százhalombattán rendezik a rövidpályás országos bajnokság összecsapásait, ahol Veres Laura, Mácsok Fruzsina, Mokán Dominika, Hasznos Bianka és Daka Anett is vízbe száll.

– Sikeres hazai versenyen vagyunk túl, ahol a Gyulai Várfürdő úszószakosztályának minden versenyzője kitett magáért. A kicsik és a nagyok is kiválóan teljesítettek – összegzett röviden Tóth András vezetőedző.

GYULAI HÍRLAP • 2018. október 30. 13:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)