Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mindenki előtt nyitva áll a Gyulai Művész Klub kapuja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • KULTÚRA • 2015. március 17. 09:00
Mindenki előtt nyitva áll a Gyulai Művész Klub kapuja
Bemutatószínházi előadással egybekötött tagtoborzót rendeznek március 20-án 18 órától a művelődési házban
Gyulai Művész Klub. Fotó: Ritók-Filip Áron

A napokban megalakult a Gyulai Művész Klub. Alapító tagja hat ifjú gyulai alkotó – Nagy Balázs, Mákos Dániel, Kéri László, Ritók-Filip Áron, Baranyai Tamás és Mákos Maxim –, akiknek szándéka, hogy amatőr alkotókból és már ismert művészekből egy nyitott alkotó közösséget hozzanak létre.

A Gyulai Hírlapnak Nagy Balázs elmondta, a klubon belül a közös és egyéni alkotómunka is szerepet kaphat, a szervezet célja pedig helyet és keretet, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítani az alkotó tagoknak. A Gyulai Művész Klub egy bemutatószínházi előadással egybekötött tagtoborzót rendez március 20-án, pénteken 18 órától az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A belépés ingyenes.

A Gyulai Művész Klub további célja műalkotások létrehozása bármely művészeti területen, a művészettel kapcsolatba hozható ismeretterjesztő és oktatási tevékenységek megszervezése és lebonyolítása, valamint kulturális rendezvényeken való részvétel és a tagok megismertetése a nagyközönséggel.

A Gyulai Hírlapnak Mákos Dániel, a klub másik alapító tagja kifejtette: Gyula városnak kulturális szinten is eléggé mélyre nyúló történelmi múltja van, ezért régóta foglalkoztatta őket, hogy létrehozzanak egy integrációt a helyi alkotó közösségben, amelyben minden művészeti ág jelen van.

A klub nyitott valamennyi érdeklődő, az alkotómunkában érdekelt vagy csak éppen kíváncsi ember előtt, nemre, életkorra stb. tekintet nélkül. Csatlakozhatnak, illetve érdeklődhetnek a március 20-i bemutatkozásukon, valamint a gyulaimuveszklub@gmail.com címen vagy a csapat Facebook-profilján.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)