Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gortka Györgyné Anna nénit köszöntötték 90. születésnapján Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2015. január 09. 20:50
Gortka Györgyné Anna nénit köszöntötték 90. születésnapján Gyulán
Anna néni szerint hosszú életét annak köszönheti, hogy családjával mindig békében és nagy összetartásban éltek
A 90 éves Gortka Györgynét köszöntötte a gyulai városvezetés. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

90. születésnapja alkalmából Gortka Györgynét köszöntötte a gyulai városvezetés január 9-én. A jeles ünnep kapcsán Kónya István alpolgármester és dr. Varga Erzsébet aljegyző virágcsokorral, Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklappal és tortával ajándékozta meg a szépkorú hölgyet.

Gortka Györgyné 1925. január 9-én született Kétegyházán. Hatan voltak testvérek, ám közülük már csak Anna néni él. A szépkorú hölgy fiatal korában napszámos és cseléd is volt, majd 25 éven keresztül, egészen nyugdíjba vonulásáig óvónőként dolgozott. 29 évnyi boldog házasság után férje 1975-ben meghalt, így Anna néni 2004-ig egyedül élt kétegyházi otthonában, ám abban az évben infarktust kapott, így nem maradhatott tovább egyedül. 2004-ben Gyulára költözött lányához, jelenleg is itt él.

Gortka Györgynét 2 gyermekkel, 3 unokával és 6 dédunokával áldotta meg a Sors. Lánya sokat segít neki a mindennapokban, és fia is rendszeresen meglátogatja őt, ám az unokák többsége az ország másik felében, vagy külföldön él, ezért csak ritkán jönnek haza. Anna néni azonban nem szomorkodik, napjait többnyire vidáman, mosolyogva tölti. Jókedve töretlen, humora pedig a régi.

A Gyulai Hírlapnak Papp Sándorné, Anna néni lánya elmondta, édesanyja mindig is aktívan élte mindennapjait. Nyugdíjas éveiben is szüntelenül munkálkodott, kapált, virágokat szedett vagy épp fát vágott, és rengeteget kirándult az országban. Az elmúlt éveket azonban már nyugodtabban töltötte a néni, hiszen idejét többnyire pihenéssel és olvasgatással tölti, de mai napig szívesen segít a háztartásban, még ha csak egy kis krumplihámozással is.

A Gyulai Hírlapnak a szépkorú hölgy elmesélte, családjával mindig nagy összetartásban éltek, ezért úgy véli, ennek a békének köszönheti hosszú életét, de talán az évek során megélt szép élmények is hozzájárultak ehhez. Anna néni végül mosolyogva hozzátette, az is megeshet, hogy mindez csupán örökség, amelyet a nagymamái hagytak rá, akik szintén hosszú életet éltek.

 

Gortka Györgyné. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)