Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A méz és a mézecskalács jegyében telik a hétvége Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2014. december 09. 17:00
A méz és a mézecskalács jegyében telik a hétvége Gyulán
December 12. és 14. között rendezik meg a VII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált
Képünk a tavalyi Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon készült. Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Immár hetedik alkalommal rendezi meg december 12. és 14. között a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált a Békés Megyei Méhész Egyesület. A színes programok érdekességként szolgálhatnak gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt: a város több helyszínén a mézfajták, mézeskalácsok, cukrászati különlegességek bemutatása, kóstolása és vására, méhészeti kiállítás és vásár, mézzel készített különleges ételek készítése és kóstolása, valamint Luca-napi meglepetések, adventi készülődés, kézműves programok és más hangulatos műsorok várják a kicsiket és nagyokat.

Az első napon, december 12-én, pénteken a mézeskalácsé lesz a főszerep. A vendégváró készülődés 15 órakor indul a Civil Házban, 16 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitó a gyulai városháza dísztermében, amely után a Magyar Méhészet idei helyzetértékelését hallgathatják meg a szakemberek. A lovagrendek fáklyás felvonulása a Tótkomlósi fúvószenekar kíséretében 18.30-kor indul a gyulai várhoz, ahol mézet, pálinkát és bort kóstolhatnak a vendégek. Este nyolctól mézes „szaunavarázs” várja a Gyulai Várfürdő vendégeit.

December 13-án, szombaton a méz és méhészet szakma kerül előtérbe. Reggel nyolckor nyílik meg a méhészeti szakmai nap és vásár a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. 9 órakor indul a cukrászati bemutató és verseny, valamint mézes pálinkák versenye a Göndöcs Benedek Középiskolában. A méhészeti szakmai előadások 11 órakor kezdődnek a Vigadóban. A Göndöcs Benedek-szobrot 14.30-kor koszorúzzák, 15.30-kor kiderül, ki hogyan szerepelt az idei év méze versenyen, valamint a cukrászati és a mézes pálinkák megmérettetésén. A Szent Ambrus-napi mézszentelő szentmise 17 órakor kezdődik a Szent József templomban, majd mézédes vigasság veszi kezdetét hajnalig.

Vasárnap, december 14-én délelőtt mézes gyermekprogramok sora csalogatja a csemetéket a városi tornacsarnokba, ahol kreatív ügyességi játékok, családi totó, alkalmi mézeskalácsműhely és gyermek néptáncegyüttesek műsorát láthatják. 10 órától a Helen Doron Gyerekangol Nyelviskola zenés programja kezdődik, 10.30-kor vendégként érkezik a Mikulás, délben pedig kihirdetik a gyermekrajzpályázat eredményeit. Fél kettőtől befalható, ami készült a vigasságon.

Bővebben az eseményről a www.gyulaimezfesztival.hu oldalon olvashatnak.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)